Veronmaksajien asiantuntija: Pistäisin verovirkamiehille hiukan jarruja

Kotitalous työnantajana 23:26

Studio55.fi-ohjelmassa vieraili tiistaina lakiasiain johtaja Vesa Korpela Veronmaksajain Keskusliitosta. Hän muuttaisi Suomen verotusta kolmella tavalla.

– Ensimmäiseksi alentaisin ansiotulojen veroa, eli palkansaajan ja eläkeläisen. Se on todettua että se on kaikista tehokkainta talouden elvyttämiseksi ja talouden pyörien pyörittämiseksi, samoin kuin päinvastoin kiristäminen tuhoaa taloutta. Yrittäisin myöskin tehdä verotuksesta johdonmukaisempaa ja selkeämpää, Vesa Korpela sanoi lähetyksessä.

– Kolmanneksi pistäisin verovirkamiehillekin hiukan jarruja, että näitä tulkintoja ei kiristettäisi eli verotusta ei kiristettäisi tulkintoja muuttamalla, vaan annettaisiin eduskunnan hoitaa verojen kiristäminen.

Korpela totesi, että verotus on Suomessa kovaa.

– Toisaalta verovaroilla tuotetaan nämä hyvät palvelut mitä meillä on. Veronmaksajana pitäisi ja voimme vaatia, että meidän eurot käytetään järkevästi ja hyvin. Hyvää kotitalouttakin hoidetaan tulojen mukaan ja säästeliäästi ja tarkasti ja tehokkaasti.

Lähetyksessä nostettiin esille Italian entisen pääministerin Silvio Berlusconinkin suusta kuultu kommentti ”vain hullu maksaa veroja”.

– Berlusconin sanoman voi ymmärtää positiivisestikin, jos hän tarkoitti sitä, että on järkevää käyttää kaikkia verolainsäädännön suomia mahdollisuuksia säästää veroissa. Se on verosuunnittelua, se on laillista ja se on tarkoituskin, että niitä käytetään hyväksi. Se on viisasta, Korpela sanoi.

Harmaata taloutta Korpela kuitenkin pitää moraalisena ongelmana.

– Se haittaa systeemiä. Rehellinen toiminta on paljon vaikeampaa, jos kilpailija toimii epärehellisesti.

Katso yllä olevalta videolta, millainen internetissä toimiva kotitalouden palkanmaksupalvelu lanseerattiin viime viikolla helpottamaan palkanmaksun byrokratiaa.

Lue myös:

    Uusimmat