Verkkohuijareilla uusi ase Suomessa: Älä haksahda tähän ansaan – rikollinen voi ottaa verkkopankkisi hallintaan!

Uhrit häpeävät ilmoittaa huijauksista 2:07
Varoituksista huolimatta tuhannet ihmiset Suomessa joutuvat "rakkaushuijareiden" uhreiksi. Katso lisää aiheesta videolta.

Finanssiala ry varoittaa uudenlaisesta huijauksesta, jossa verkkohuijari voi päästä käsiksi uhrin maksukorttitietoihin ja verkkopankki-istuntoon etäyhteyden avulla.

Finanssiala ry kertoo tiedotteessaan, että viime viikkoina on tullut ilmi tapauksia, joissa sijoituspalveluyrityksen edustajana esiintyvät huijarit ovat yhteydenoton aikana pyytäneet saada etäyhteyden uhrin tietokoneeseen.

Tällaista etäyhteyttä ei pitäisi koskaan antaa verkkopankki-istunnon aikana.

Etäyhteyden avulla rikollinen voi nimittäin esimerkiksi kontrolloida käyttäjän verkkopankki-istuntoa ja siirtää rahaa haluamaansa paikkaan. Myös vakoiluohjelmien ja maksukorttitietojen anastaminen etäyhteyden avulla on mahdollista.

"Jos jokin tarjous vaikuttaa liian hyvältä ollakseen totta..."

Finanssiala ry:n rikostorjunnasta vastaava johtaja Risto Karhunen korostaa varovaisuutta ja kertoo, että huijarit "esiintyvät hyvin vakuuttavasti".

Jos joku pyytää asentamaan etäyhteyteen liittyvän ohjelmiston, tulee tilanteeseen suhtautua aina varauksella.

– On kuitenkin muistettava, etteivät pankit tai sijoituspalveluyritykset myy tuotteitaan moisen etäyhteyden kautta. Jos puhelun aikana toisen osapuolen aikeet alkavat vähänkin epäilyttää, lopeta puhelu, Karhunen neuvoo.

– Vanha viisaus pätee edelleen: jos jokin tarjous vaikuttaa liian hyvältä ollakseen totta, se yleensä ei ole totta, hän summaa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja