Mainos

Venezuelan neuvottelut kariutuivat – oppositio syyttää hallintoa tulevien vaalien peukaloinnista

Venezuelassa maan opposition ja hallituksen väliset neuvottelut ovat päättyneet tuloksettomina sen jälkeen, kun osapuolet eivät päässeet yksimielisyyteen presidentinvaalien järjestämisestä.

Välittäjänä neuvotteluissa on toiminut Dominikaanisen tasavallan presidentti Danilo Medina. Venezuelaa johtavat sosialistit ovat sanoneet, että äänestys presidentistä pidetään ennen huhtikuun loppua. Sosialistien mukaan istuva presidentti Nicolas Maduro hakee jatkokautta.

Oppositio olisi halunnut muutaman kuukauden lisää aikaa muun muassa esivaaleja ja ehdokkaiden asettelua varten.Istuvan presidentin kaksi merkittävintä poliittista vastustajaa, oppositiojohtajat Leopoldo Lopez ja Henrique Capriles, on jo asetettu pannaan eivätkä nämä voi asettua ehdolle. Opposition mukaan hallitus yrittää toiminnallaan peukaloida tulevia vaaleja.

Venezuelassa on ollut viime aikoina levotonta ja maan talous on erittäin huonossa tilassa. Viime vuoden puolella maassa oli laajoja opposition järjestämiä mielenosoituksia. Oppositio yritti saada hallinnon järjestämään ennenaikaiset vaalit päästäkseen eroon Madurosta.

Yhdysvallat harkitsee parhaillaan, asettaako se rajoituksia Venezuelan öljyn käytölle. Maata vastaan on jo ennestään asetettu runsaasti pakotteita.

Yhdysvallat on kutsunut Nicolas Maduroa muun muassa diktaattoriksi. Sosialistit puolestaan syyttävät maan ongelmista Yhdysvaltoja. Venezuelan hallinnon mukaan Yhdysvallat on päättänyt tuhota sosialismin Latinalaisesta Amerikasta ja varastaa Venezuelan öljyvarat sekä sekoittaa maan talouden.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.