El Salvador antoi Venezuelan diplomaateille 48 tuntia aikaa poistua maasta – kriisissä olevan Venezuelan presidentti Maduro ei suostu luopumaan vallastaan

1:43
Video: Tuoreen YK-raportin mukaan oikeusvaltio on murentunut Venezuelassa

El Salvador on ilmoittanut, että Venezuelan diplomaateilla on 48 tuntia aikaa poistua maasta. Maa perustelee päätöstä sillä, että Venezuelaa ei johda sen laillinen johtaja, kertoo uutistoimisto Reuters.

El Salvadorin hallinnon tiedotteessa kerrotaan, että maan presidentti Nayib Bukele tunnustaa oppositiojohtaja Juan Guaidon Venezuelan väliaikaiseksi johtajaksi.

El Salvadorin kertoo, että diplomaatit ovat tervetulleita takaisin, jos he ovat Guaidon nimittämiä, tai kunnes Venezuelassa on järjestetty vapaat vaalit.

Venezuela on ollut kuukausia poliittisessa kriisissä. Sosialistipresidentti Nicolas Maduro ei ole suostunut väistymään vallasta, vaikka lukuisat maat ovat tunnustaneet Guaidon väliaikaishallinnon johtajaksi.

Venezuela kärsii myös vakavasta talouskriisistä, jossa monet kansalaiset ovat jääneet ilman lääkkeitä ja ruokaa. Monet ovat paenneet pakolaisiksi naapurimaihin, ja kansalaiset ovat protestoineet kaduilla jo viikkoja. Kriisi on vaatinut jo tuhansia kuolonuhreja.

Yli 50 maata, Suomi mukaan lukien, on tunnustanut Guaidon maan väliaikaishallinnon johtajaksi.

Yhdysvaltain El Salvadorin suurlähettiläs Ronald Johnson kommentoi päätöstä Twitterissä. 

– Ylistämme tätä Nayib Bukelen hallituksen päätöstä varmistaa, että El Salvador on oikealla puolella historiaa tunnustaessaan Guaidon Venezuelan väliaikaiseksi johtajaksi, Johnson kirjoitti. 

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja