Venezuelaa piinannut vuosikausien laajin sähkökatko alkaa helpottaa – ihmiset marssivat kaduille: "Olemme saaneet tarpeeksemme"

Venezuelassa laaja sähkökatkos 0:45
Venezuelaa on piinannut yksi vuosikausien laajimmista sähkökatkoksista.

Mellakkapoliisit estivät lauantaina tuhansia ihmisiä pääsemästä suunnitellulle mielenosoituspaikalle Venezuelan pääkaupungin Caracasin itäosassa. Oppositiojohtaja Juan Guaido oli kehottanut kaikkia lähtemään kaduille painostamaan presidentti Nicolas Maduroa.

Yön aikana poliisi oli jo estänyt oppositiota panemasta pystyyn puhujalavaa aukiolle, jonne mielenosoittajien oli määrä kokoontua.

– He luulevat, että voivat pelotella meitä, mutta kaduille lähteneet tulevat yllättämään heidät. He luulevat pystyvänsä väsyttämään meidät, mutta sellaista ryhmää, joka on päättänyt lopettaa vallananastuksen, ei voi pidätellä, Guaido kirjoitti Twitterissä.

Myös Maduro oli aktiivinen ja sivalteli sanan säilällä Twitterissä.

– Jatkamme taistelua ja voitamme jatkuvan ja brutaalin aggression kansaamme vastaan. Tänään, enemmän kuin koskaan, olemme imperialismin vastustajia. Emme tule koskaan antautumaan, Maduro uhosi.

Sähköt palailivat vihdoin

Sähköt alkoivat lauantaina pikku hiljaa palautua yhden vuosikausiin laajimman sähkökatkon jäljiltä. Virtaa saatiin Caracasiin sekä Mirandan ja Vargasin osavaltioihin, mutta maan länsiosan osavaltiot olivat edelleen vailla virtaa ja monissa muissakin osavaltioissa sähköt pätkivät pahasti.

Caracasin metro, jota käyttää noin kaksi miljoonaa ihmistä joka päivä, oli edelleen pysähdyksissä lauantaina.

–  Ongelmana on ruoka. Ostin lihaa, ja se ehtii pilaantua. Aion mennä marssille, koska meidän on saatava aikaan muutos. Olemme saaneet tarpeeksemme, perusteli kuroma-auton kuljettaja Luis Alvarez, 51.

Harvoille auki oleville polttoaineasemille muodostui pitkiä jonoja, kun ihmiset hakivat polttoainetta generaattoreihin.  

Lue myös:

    Uusimmat