Venetsiaan tulossa pääsymaksu turisteille – kukkaro voi pian keventyä jopa lyhyestä visiitistä kanaalien kaupunkiin

Tulvat nostattivat veden kaduille Venetsiassa 2:36
Tulvat nostattivat veden kaduille Venetsiassa marraskuussa.

Venetsiassa on hyväksytty mahdollisuus periä pääsymaksu kaupunkiin erityisesti risteilyaluksilla saapuvilta turisteilta.

Venetsialaiset ovat pitkään valittaneet, että massaturismi pilaa kauniista kanaaleista tunnetun kaupungin. Italia on nyt mahdollistanut turistien veloittamisen kaupunkiin saapumisesta, BBC uutisoi.

Veloituksen odotetaan olevan jotain 2,5 euron ja 5 euron väliltä henkilöä kohti. Kesän huippusesongin aikaan pääsymaksu voisi nousta jopa kymmeneen euroon. Venetsia suunnittelee veloituksen asettamista ensi kesän huippusesongin aikaan.

Maksuilla kaupunki pidettäisiin puhtaana

BBC:n mukaan Venetsiaan saapuu satoja risteilyaluksia joka vuosi, ja niiden mukana kaupunkiin jalkautuu yli miljoona turistia. Maksu on kohdistettu erityisesti risteillen saapuville päivämatkalaisille.

Ylläpito ei ole ilmaista. Kaupungin pormestari Luigi Brugnaro sanoi, että maksu toisi kaupungille tuloja, joilla mahdollistettaisiin sen puhtaana pitäminen.

Maksu koskee vain turisteja, mutta vielä ei tiedetä, korvaako maksu jo nykyiseltään hotellivieraita koskevan kaupunkiveron. Uuden maksun arvioidaan tuovan kaupungille noin 50 miljoonaa euroa vuodessa.

Italiassa peritään jo samankaltaista maksua turisteilta Aeolian saarilla.

Lue myös:

    Uusimmat