Mainos

Veneen perämoottoreita katoaa mystisesti Savonlinnan alueella – poliisi epäilee järjestelmällistä rikollisuutta

Poliisi tutkii useiden perämoottorivarkauksien sarjaa Itä-Suomessa, tiedottaa Kaakkois-Suomen poliisilaitos.

Poliisi epäilee, että useita perämoottoreita on varastettu syyskuun alkupuolella Parikkalan ja Savonlinnan välisellä alueella.

Varastetut perämoottorit on etsintäkuulutettu. Esitutkinnan aikana useita henkilöitä on nimetty rikoksesta epäillyksi, ja myös heidät on etsintäkuulutettu.

Poliisin mukaan useita perämoottoreita on takavarikoitu Schengen alueen yhteisen tietojärjestelmän tietojenvaihdon avulla Puolassa, kun niitä yritettiin kuljettaa EU-alueen ulkopuolelle.

Puolan viranomaisten hallussa on tällä hetkellä enemmän Suomesta varastetuksi epäiltyjä perämoottoreita, mitä Suomen poliisin on mahdollista vahvistaa varastetuiksi.

Poliisi muistuttaa arvoesineitä omistavia siitä, että arvo-omaisuudesta kannattaa olla olemassa valokuvia. Esineet yksilöivät tunnisteet ja numerosarjat kannattaa myös pitää tallessa.

Poliisi myös huomauttaa, että tapahtuneista rikoksista olisi ilmoitettava poliisille viipymättä.

Jos rikosilmoitusta ei tehdä ja poliisi ei pysty varmistumaan moottorin laillisesta omistajasta, mahdollisesti anastettu omaisuus saatetaan palauttaa paikallisen lainsäädännön mukaisesti henkilöille, joiden hallusta omaisuus on takavarikoitu.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja