Nuorta miestä epäillään useista sähköpolkupyörien varkauksista Kuopiossa – poliisi nappasi tekijän kiinni ja selvitti samalla laajemman rikosvyyhdin

Itä-Suomen poliisi on ottanut kiinni useista sähköpolkupyörävarkauksista epäillyn miehen Kuopiossa, kerrotaan tänään päivätyssä tiedotteessa

Sähköpyörät ovat kasvattaneet suosiotaan, ja sen vuoksi myös niiden varkaudet ovat lisääntyneet huomattavasti koko maassa.

– Sähköpolkupyörät ovat myös varsin arvokkaita ja sellainen löytyy yhä useammalta kuluttajalta, joten varkaille on entistä enemmän mahdollisuuksia, kertoo rikoskomisario Arto Elomaa Itä-Suomen poliisilaitokselta.

Elomaan mukaan poliisi on panostanut Itä-Suomessa sähköpolkupyörien varkauksien tutkintaan kuluvan kevään ja kesän aikana. Tehostettu tutkinta on kannattanut, sillä poliisi on selvittänyt rikosvyyhdin, jossa on varastettu lukuisia sähköpolkupyöriä sekä muuta omaisuutta. 

Epäilty on kuopiolainen vuonna 1996 syntynyt mies, joka on vangittuna tällä hetkellä. 

Varastetun pyörän ostaja voi itse joutua epäillyksi

Elomaa muistuttaa pyöräilijöitä kulkuneuvojen huolellisesta lukitsemisesta sekä säilyttämisestä lukkojen takana. Myös pyörän tunnistetiedot kannattaa kirjata ylös.

– Jos joku kaupittelee poikkeuksellisen halpaa sähköpolkupyörää, on pyörä todennäköisesti varastettu.

– Ennen kauppojen tekoa voit myös etsiä esimerkiksi verkosta tietoa vastaavien sähköpolkupyörien tavanomaisista hinnoista, Elomaa neuvoo.

Varastetun pyörän ostaja voi myös itse joutua rikoksesta epäillyksi, jos hän tietoisesti ostaa varastettua omaisuutta. Epäilyksi voi joutua myös silloin, jos myyntiolosuhteet tai tavaran hinta kielivät varkaudesta. Silloin ostajan tulisi osata epäillä tuotteen olevan varastettu.

Poliisille voi ilmoittaa mahdollisista havainnoista tai epäilyksistä pyörävarkauksiin liittyen. Nämä tiedot voi ilmoittaa Itä-Suomen poliisin vihjenumeroon 0295 415 232 tai sähköpostilla vihjeet.ita-suomi@poliisi.fi.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja