Venäläisyhtiö tarjoaa naistyöntekijöilleen bonuksen hameen pitämisestä – haluaa säilyttää naisellisuuden "jotta he voisivat tehdä käsitöitä ja heijastaa lämpönsä lasten kasvattamiseen"

Venäläinen yhtiö Tatprof tarjoaa naispuolisille työntekijöilleen bonuksen, jos he meikkaavat ja pitävät lyhyttä hametta töissä

CNN kertoo, että tarjous on osa "feminiinisyysmaratonia". Tatprof on alumiinia valmistava yhtiö, jonka henkilökunta koostuu 70 prosenttisesti miehistä.

Uutistoimisto Sputnikin mukaan Anastasiya Kirillova yhtiön viestinnästä kertoi radiohaastattelussa, että kampanja on oiva keino kasvattaa tiimihenkeä.

– Monet naiset täällä pitävät automaattisesti housuja töissä. Toivomme, että kampanja nostaa naistyöntekijöidemme tietoisuutta naisellisuudestaan ja saa heidät tuntemaan itsensä viehättäväksi.

Naisille maksetaan 100 ruplaa (1,37 euroa) bonusta, jos he käyttävät meikkiä ja hametta töissä. Jotta he saisivat bonuksen, heidän täytyy lähettää kuva itsestään yhtiön johdolle.

BBC:n mukaan hameen täytyy olla ulottua noin viisi senttiä polven yläpuolelle.

Naisten täytyy voida tehdä käsitöitä ja kasvattaa lapsia

Kampanja kestää kesäkuun loppuun asti.

CNN on yrittänyt saada yhtiötä kommentoimaan, mutta vastausta ei ole kuulunut.

Ei ole yllättävää, että yhtiö on saanut valtavasti kritiikkiä kampanjastaan. Kampanjaa on kutsuttu muun muassa keskiaikaiseksi.

Yhtiö on puolustellut feminiinisyysmaratoniaan sillä, että jo 60 naista on osallistunut.

Yhtiön toimitusjohtaja Sergei Rachkov on ilmeisesti hyvin huolissaan sukupuoliroolien sekoittumisesta.

– Hän haluaa säilyttää naisellisuuden naistyöntekijöissämme, jotta nuorten naisten ei tarvitsisi leikata hiuksiaan kuten miehet tai pitää housuja. Jotta he voisivat tehdä käsitöitä ja heijastaa kaiken lämpönsä lasten kasvattamiseen, Anastasiya Kirillova yhtiön viestinnän osastolta kertoi toimitusjohtajan mietteitä. 

Tatprof on toiminut alihankkijana muun muassa Sotshin vuoden 2014 olympialaisissa. 

Lue myös:

    Uusimmat