Lori kritisoi univormuihin pukeutuvia naisia ja kehotti heitä pysymään poissa "miesten töistä" – naisilta vastaisku

6:56
Huomenta Suomessa puhuttiin työuupumuksesta. Vieraana Työterveyslaitoksen erityisasiantuntija Pauliina Mattila-Holappa.

Lori ihmetteli Twitter-tilillään, miten miehet voivat kiinnostua naisista univormuissa. Hänen mukaansa univormua vaativat työt on tarkoitettu vain miehille. Twiitin julkaisija sai osakseen lukuisia vastauksia, joissa puolustettiin univormuissa työskenteleviä naisia.

Lori Alexander ylläpitää Twitterissä ’’The Transformed Wife’’ -tiliä. Lori puhuu sosiaalisessa mediassa muun muassa perinteisten sukupuoliroolien puolesta.

Hänen mielestään naisen tarkoitus on esimerkiksi ’’olla selvinpäin, rakastaa ja totella aviomiestään sekä rakastaa lapsiaan’’. Lorin Twitter-tilillä on tällä hetkellä yli 8 600 seuraajaa. Asiasta kertoo Upworthy-sivusto.

Julkaisi someraivoa herättäneen twiitin

Lori nousi otsikoihin julkaistuaan twiitin, jossa hän kritisoi univormuihin pukeutuvia naisia ja muun muassa kehotti näitä ’’pysymään naisellisina’’.

– En tiedä miten miehet voisivat viehättyä naisista, jotka pukeutuvat töissään kuin miehet, kuten poliiseista tai sotilaista. Ne ovat miesten töitä. Jos ne eivät olisi, naiset voisivat pukeutua kyseisissä töissä naisellisesti. Pysykää naisellisina, naiset, Lori kirjoittaa.

Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

Twiitti sai lukuisia vastauksia niin naisilta kuin miehiltäkin, jotka puolustivat univormuissa työskenteleviä naisia.

Naiset julkaisivat kuvia itsestään univormuissa

Näpäyttääkseen Loria useat naiset julkaisivat itsestään kuvia erilaisissa työunivormuissa.

–Onko ripsivärini tarpeeksi naisellista ohjaamoon? kyselee Katrina-niminen lentäjä.

Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

– Tämä on yksi loukkaavimmista asioista, joita olen koskaan lukenut. Voin varmuudella sanoa, että yksikään naispoliisi ei ole valinnut työtään sen takia, että univormu näyttää imartelevalta, kirjoittaa poliisi Rosie Finnis.

– Työmme väheksyminen univormun perusteella on tyrmistyttävää. En ole täällä siksi, että miehet voisivat pitää minua hyvännäköisenä, hän jatkaa.

Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

– En tiennyt, että sukupuoleni ja viehättävyyteni määrittyy sen perusteella, käytänkö housuja, Melissa Keyfauver twiittaa.

Jos julkaisu ei näy, katso se täällä

Myös lukemattomia muita kannanottoja

Twiitti on kerännyt osakseen useita kriittisiä kommentteja myös muilta kuin univormuissa työskenteleviltä naisilta itseltään.

– Rouva, univormumme eivät ole olemassa tuodakseen esille mies- tai naiskauneutta. Ne ovat olemassa suojatakseen meitä rintamalla, kirjoittaa eläköitynyt sotilas Michael Spears.

– Armeijamme on monipuolisin ja ammattimaisin joukko koko Amerikassa. Voin sanoa tämän, sillä palvelin viisi vuosikymmentä, mies jatkaa.

Jotkut ilmaisivat mielipiteensä huumorin kautta.

– Jeesuksella oli pitkä tukka, ja hän oli pukeutunut mekkoon. Onko tämä syy siihen, että hän oli sinkku? eräs twiittaa.

Lähteet: Upworthy, Twitter

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja