Mainos

Venäläisrahoitteisella Migritillä vain yksi työntekijä, omistajat päälle 20-vuotiaita

Työ- ja elinkeinoministeriön saamasta selvityksestä selviää tietoja muun muassa mystisen Migritin omistajista, yhtiöjärjestyksestä ja taustasta.

Migrit Energija d.o.o. on perustettu vuonna 2012 ja se rekisteröity Kroatiaan. Sen on perustanut Venäjällä syntynyt Kroatian kansalainen Mihail Zhukov, mutta yhtiö on sittemmin siirtynyt Konstantin Edelin kautta Grigory Edelilin ja Maksim Soloshtshanskin omistukseen. Konstantin Edelin poika Grigory Edel on Migrit Energijan toimitusjohtaja ja yhtiön hallituksen ainoa jäsen.

Nuoret omistajat yhtiössä vasta vuoden alusta

Edel ja Soloshtshanski ovat siirtyneet Migritin omistajiksi vasta tämän vuoden helmikuussa. Sekä Edel että Soloshtshanski ovat syntyneet Moskovassa ja ovat Kroatian kansalaisia.

Yhtiön omistajien nuori ikä myös hämmentää, sillä Grigory Edel on syntynyt vasta vuonna 1988. Hän on ennen ydinvoimarahoitusta työskennellyt rahoitusmarkkinoilla. Opintonsa hän on käynyt Moskovassa ja Yhdysvalloissa.

Maksim Soloshtshanski on taas syntynyt vuonna 1993 ja opiskelee markkinointia ja finanssialaa Yhdysvalloissa. CV:n mukaan hän työskentelee Migritin ohella Brooklyn Nets -koripallojoukkueen markkinoinnissa.

Katso alta Migritin vastuuhenkilöiden ansioluettelot ja henkilötiedot

Yrityksen palveluksessa vain yksi työntekijä, rahoitus Venäjältä

Migrit työllistää vain yhden kokoaikaisen työntekijän, Ivica Basicin, jonka tehtävänä on selvityksen mukaan organisoida ja koordinoida yhtiön käyttämiä kansainvälisiä asiantuntijoita ja yhteistyökumppaneita. Heidän tietojaan ei selvitys avaa.

Rahoituksensa Migrit Solarna Energija saa selvityksen perusteella Sberbank Europe AG:lta. Sberpank Europe on 100-prosenttisesti venäläispankin Sberbank Russian omistuksessa. Sberbank on Venäjän suurin pankki, josta Venäjän valtio omistaa suurimman osan.

Itse Migrit Solarna Energijan liikevaihto on viimeisimmän tilinpäätöksen mukaan 180 000 euroa. Nettotulos oli noin 20 000 euroa ja taseen loppusumma noin miljoona euroa. Lehtitietojen mukaan yhtiön osakepääoma on 200 000 kunaa eli noin 26 000 euroa.

Migrit Solarna omistaa vanhastaan aurinkovoimalan

Migrit Solarna Energija oli perustettaessaan vuonna 2011 nimeltään Sunstroom Energija, jonka omistivat yhdessä alankomaalainen, espanjalainen, britti ja kroatian kansalainen. Vuonna 2012 Migrit Energija hankki kaikki yhtiön osakkeet ja tuoreen tytäryhtiön nimi vaihtui Migrit Solarna Energija d.o.o.ksi.

Yhtiö omistaa Kroatiassa Orahovican kaupungissa sijaitseva aurinkovoimala, joka aloitti toimintansa vuoden 2012 loppupuolella.

Migrit Solarna Energijan toimitusjohtaja on Ukrainan Kiovassa syntynyt Oksana Dvinskih. Hän on myös yhtiön hallituksen ainoa jäsen. Dvinskih on toiminut Migrit Solarna Energijassa vuodesta 2012 lähtien.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja