Venäläisoligarkki Roman Abramovitsh kiisti jyrkästi tiedot lainoistaan – "Täysin virheellisiä"

Britannian ja EU:n pakotelistalla oleva valioliigaseura Chelsean omistaja Roman Abramovitsh oikaisi tiedotteessaan aiemmin mediassa uutisoituja tietoja seuralle antamistaan pääomalainoista.

Vuodesta 2003 Chelsean pääomistajana toiminut Roman Abramovitsh on asettanut seuransa myyntiin reaktiona Ukrainan sodalle ja sitä seuranneille pakotetoimille. Venäläisoligarkki ennakoi joutuvansa pakotelistalle ja asetti seuran myyntiin sekä lupasi käytännössä koko kauppasumman hyväntekeväisyyteen.

Sittemmin mediassa on uutisoitu, että Abramovitsh haluaisi tästä huolimatta 1,5 miljardin punnan edestä seuralle antamiaan pääomalainoja, jolloin vain tästä ylijäävä osa menisi Ukrainan sodan uhreille.

Molemminpuolisten suhteidensa ansiosta Venäjän ja Ukrainan välisenä rauhanneuvottelijana toiminut Abramovitsh kiistää edellä mainitut väitteet pääomalainoistaan Chelsean verkkosivuilla julkaistussa tiedotteessa.

– Ensinnäkin herra Abramovitshin aikomukset lahjoittaa kaikki Chelsean kaupasta syntyneet voitot hyväntekeväisyyteen eivät ole muuttuneet, oligarkin tiedottaja kertoo.

– Toisekseen herra Abramovitsh ei ole pyytänyt mitään lainoja takaisinmaksettavaksi itselleen – nuo väitteet ovat täysin virheellisiä, niin kuin ne, joiden mukaan Abramovitsh nosti hintapyyntöään viime hetkellä.

Abramovitshin aiemman ilmoituksen mukaan miljardööri on antanut pääomalainat anteeksi.

Tiedottajan mukaan pääomalainat ovat lisäksi joutuneet EU-pakotteiden kohteeksi.

– Se tarkoittaa sitä, että nämä varat jäädytetään ja ne joutuvat viranomaisten hallitsemaan oikeudellisen prosessiin, tiedottaja jatkaa.

Abramovitshilla ei pakotteiden vuoksi ole tällä hetkellä mitään pääsyä Britannian jäädyttämään omaisuuteen, mikä pitää sisällään luonnollisesti myös kaiken Chelsean omaisuuden.

The Guardianin mukaan baseball-seura Los Angeles Dodgersin osaomistajan Todd Boehlyn johtama sijoittajaryhmä on lähellä napata Chelsean omistajuus noin kolmen miljardin dollarin kaupassa.

Chelsean ostajaehdokkaaksi on ilmoittautunut myös brittimiljardööri Jim Ratcliffe, joka ei ole myyntiä hoitavan pankin hylkäävästä kannasta huolimatta luovuttanut ostoaikeitaan.

Lue myös:

    Uusimmat