Mainos

Venäläismedia sivuutti Niinistön: "Ei kuulu niihin, joilla olisi asiaan vaikutusvaltaa"

Venäjän presidentti Vladimir Putinin ja presidentti Sauli Niinistön tapaaminen tiistaina Moskovassa sai palstatilaa myös venäläislehdissä. Venäjällä huomio kiinnittyi erityisesti maan oman presidentin lausuntoihin.

Kuten Suomen mediat myös venäläismediat tarttuivat Putinin kommentteihin Suomen puolustuspolitiikasta. Putin sanoi presidenttien yhteisessä lehdistötilaisuudessa, että Suomen turvallisuuden paras takuu on säilyminen sotilaallisesti liittoutumattomana.

Valtaosa medioista siteerasi myös muun muassa Putinin kommenttia siitä, että Venäjä ei lähesty sotilasliitto Naton rajoja vaan Nato Venäjän.

Myös Putinin kommentit kahdenvälisen kaupan supistumisesta sekä venäläisen Rosatomin ydinvoimalahankkeista ovat uponneet hyvin venäläismediaan. 

Ei yhtään kysymystä Niinistölle 

Niinistön Venäjälle tuoma viesti – huoli Ukrainan sodasta – sai sekin huomiota, tosin Putinin kommenttien kautta.

– Kaikkia kiinnosti tiedotustilaisuudessa vain Ukrainaan liittyvät asiat, ja kaikki kysymykset koskivat Ukrainaa, kirjoittaa venäläislehti Kommersant.

Kommersant kiinnitti huomiota myös siihen, että yhtään kysymystä ei suunnattu pelkästään Niinistölle ja ettei hän myöskään vastannut Putinin heittäessä ilmaan kysymyksen siitä, mikseivät EU ja Yhdysvallat pyri vaikuttamaan Kiovan hallintoon Minskin sopimuksen noudattamiseksi.

– Suomen presidentti vaikeni: hän selvästi ymmärsi, ettei kuulu niiden joukkoon, joilla olisi asiaan vaikutusvaltaa, ja toisekseen, kysymystä ei oltu suoraan esitetty hänelle, Kommersant kirjoittaa.

Yksi lause Niinistön sanomisista on tosin kiinnittänyt tiedotusvälineiden huomion. Moni venäläismedia kertoo Niinistön aloittaneen tapaamisen lausumalla venäjäksi ”Jaa otsen rad vas vidit” eli suomeksi ”Olen hyvin iloinen teidän tapaamisestanne”.  

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.