Iivo Niskanen paljasti Ylelle: "Bolshunov muutti hetkeksi pääni sisälle"

Iivo Niskanen sauvoi sensaatiomaisesti olympiakultaan! Jari Isometsä kommentoi tuoreeltaan suomalaistrilleriä 5:33
Iivo Niskanen hiihti sensaatiomaisesti olympiakultaan! Jari Isometsä kommentoi tuoreeltaan kilpailua.

Olympiavoittaja Iivo Niskanen paljasti Ylelle venäläisen hiihtotähden Aleksandr Bolshunovin päässeen taannoin hänen päänsä sisälle.

Niskanen juhli perjantaina Pekingissä 15 kilometrin perinteisen hiihtotavan väliaikalähtökilpailun olympiakultaa. Uransa kolmannen olympiavoiton saavuttanut suomalainen löi toiseksi sijoittuneen Bolshunovin suvereenisti 23,2 sekunnilla.

– Kyllä se oli hyvä päivä tänään. Olosuhteet sopivat minulle ja koen, että olen onnistunut rakentamaan elämäni parhaan kunnon näihin kisoihin, Niskanen iloitsi Ylelle.

– Olen lähes kaksi vuotta viettänyt aikaa neljän seinän sisällä, niin se kaikki tunnelataus purkautui tämän kisan jälkeen. Kahdeksan vuotta sitten ei oltu ihan mitaleilla (Ruotsin  Daniel Richardsson vei saman matkan pronssin kahden sekunnin kymmenyksen erolla), ja se antoi sellaisen nälän, että haluan seuraavissa olympialaisissa olla elämäni parhaassa kunnossa.

Niskanen saavutti Pekingissä aiemmin yhdistelmäkilpailusta pronssia. Hän karkasi tuolloin perinteisen osuudella Bolshunovin kanssa muista, mutta vapaalla Bolshunov oli täysin ylivoimainen. Hän voitti kilpailun lopulta yli minuutin erolla ennen maanmiestään Denis Spitsovia, ja Niskanen taisteli kolmanneksi.

– Aiemmassa yhdistelmähiihtokilpailussa tein elämäni suorituksen sen saralla, mutta vapaalla mentiin ihan älytöntä vauhtia. Siitä saakka Bolshunov muutti kyllä hetkeksi pääni sisälle, mutta tänään hän muutti sieltä pois.

– Eli tuossa oli aikamoiset henkien taistot. Pystyin tänään kestämään ne ennakkosuosikin paineet, Niskanen sanoi.

Niskasella on nyt olympiakullat Sotshista 2014 parisprintistä, Pyeongchangista 2018 50 kilometriltä ja Pekingistä 2022 15 kilometriltä. Pekingin kisat vielä jatkuvat, ja potti voi parhaassa tapauksessa kasvaakin.

Lue myös:

    Uusimmat