Venäläiskuljettajan sopimaton video pakotti FIAn ja F1-sarjan reagoimaan – tallipäällikkökin tuimana: "Olemme erittäin pettyneitä"

Ensi kaudella Haas-tallissa ajava Nikita Mazepin aiheutti F1-piireissä ensimmäisen kohun vain päiviä sopimuksensa julkistamisen jälkeen. Tallipäällikkö Günther Steiner sanoo olevansa hyvin pettynyt uuden kuljettajansa toimintaan.

MAINOS

Koko F1-kausi C Moressa!

Abu Dhabin GP suorana 11.–13.12.
Pe: harjoitukset klo 10.55 ja 14.55.
La: 3. harjoitukset klo 11.55, aika-ajot klo 14.55, ennakkotunnelmat klo 14.00
Su: Abu Dhabin GP klo 15.10, ennakkotunnelmat klo 14.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Mazepin julkaisi keskiviikkona Instagram-tilillään hyvin sopimattoman videon, joka poistettiin pikaisesti. Hän myös pahoitteli toimintaansa.

Haas-talli reagoi videoon muutamaa tuntia myöhemmin ja kertoi pitävänsä venäläiskuljettajan toimintaa vastenmielisenä. Lisäksi Haas sanoi hoitavansa asian sisäisesti.

Tapaus on herättänyt lajipiireissä runsaasti keskustelua, ja Mazepinille on vaadittu jopa potkuja. Reaktiot ovat olleet niin voimakkaita, että FIA ja F1 julkaisivat torstaina oman kannanottonsa asiaan.

– Tuemme vahvasti Haas-tallia heidän vastauksessaan Mazepinin sopimattomaan käytökseen. Mazepin on esittänyt julkisen anteeksipyynnön, ja tämä asia käsitellään tallin sisällä. Lajimme eettiset periaatteet sekä moninainen ja osallistava kulttuuri ovat FIAlle ja F1:lle kaikkein tärkeintä, lausunnossa todettiin.

Tallipäällikkö Steiner kommentoi Mazepinin tapausta GP Fans -sivustolle ja sanoi ollevansa erittäin pettynyt.

– Olemme tehneet selväksi, että käsittelemme asian sisäisesti, mutta emme anna tämän asian unohtua. Hänen täytyy käyttäytyä vastedes paremmin, Steiner sanoi.

– En halua kertoa, mitä aiomme asialle tehdä ja miten. Tiedämme, mitä teemme, mutta kyllä, olemme erittäin pettyneitä siihen, mitä on tapahtunut. Tämä on asia, jonka otamme erittäin vakavasti, mutta en halua mennä julkisuudessa yksityiskohtiin.

Lue myös:

    Uusimmat