Venäläisjoukkojen väitetään kaapanneen avustussaattueen Mariupolissa – Kirkon Ulkomaanapu: "Olemme saaneet varoitusviestejä"

Avustussaattueita saatetaan kaapata Ukrainassa –"Olemme saaneet varoitusviestejä" 2:22
Katso yllä oleva video: Ukrainassa toimivia suomalaisia avustustyöntekijöitä on varoiteltu mahdollisisia kaappauksista, kertoo Kirkon Ulkomaanavun toiminnanjohtaja Jouni Hemberg.

Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyi syyttää Venäjän kaapanneen eilen avustussaattueen ja ottaneen avustustyöntekijät sekä linja-autojen kuljettajat vangeikseen.

MTV Uutiset seuraa Ukrainan tapahtumia hetki hetkeltä.

Löydät tuoreimmat uutiset uutispalvelustamme sekä MTV Katsomosta joka päivä. 

Ukrainan sodan uhreja voi auttaa monin tavoin. Tästä artikkelista löydät ajantasaista tietoa auttamisesta

Ukrainan tilanne aiheuttaa monenlaisia tunteita. Tästä artikkelista löydät tietoja siihen, miten hakea apua itselle tai läheisellesi. 


Zelenskyin mukaan venäläisjoukot myös häiritsivät muun muassa tykistötulella pyrkimyksiä saada ihmisiä evakuoitua eteläisestä Mariupolin satamakaupungista.

Presidentin mukaan Mariupolissa on yhä saarroksissa satatuhatta ihmistä. Kaupunkilaisilla ei ole vettä, ruokaa tai lääkkeitä, Zelenskyi kertoo.

"Olemme saaneet varoitusviestejä"

MTV Uutisaamussa vieraillut Kirkon Ulkomaanavun toiminnanjohtaja Jouni Hemberg kertoo, että suomalaisiakin avustustyöntekijöitä on varoiteltu mahdollisista kaappauksista.

Kirkon Ulkomaanapu työskentelee tällä hetkellä Ukrainasta pakenevien hyväksi Ukrainan naapurimaassa Unkarissa paikallisen sisarjärjestön kanssa.

Kirkon Ulkomaanavun viestinnän asiantuntija Ulriikka Myöhänen kertoo olleensa vähän aikaa sitten käymässä läntisessä Ukrainassa katsomassa tilannetta.

Kummallakaan ei tällä hetkellä ole tarkempia tietoja Zelenskyin kertomasta kaappaustilanteesta.

– Kyllä me olemme saaneet varoitusviestejä, että tätä (kaappauksia) voisi tapahtua tai että avustustyöntekijät voisivat olla Venäjän kohteina.

Hemberg sanoo, ettei hänellä kuitenkaan ole asiasta mitään todisteita.

Läntisessä Ukrainassa vielä mahdollista operoida

Hembergin mukaan läntisessä Ukrainassa avustustyö on vielä mahdollista, mutta muualla maassa tilanne on toinen.

– Itäisessä, pohjoisessa ja eteläisessä Ukrainassa on tällä hetkellä aika mahdoton tilanne. Hyvin harva työntekijä ja organisaatio operoi sillä alueella.

Katso alla oleva video: Sota näkyy läntisessä Ukrainassa pakolaiskriisinä – tällaista apua ihmiset tarvitsevat!

Sota näkyy läntisessä Ukrainassa pakolaiskriisinä – tällaista apua ihmiset tarvitsevat 3:22

Lue myös:

    Uusimmat