Venäläiseltä olympiavoittajalta otettiin pois läjä mestaruuksia

Venäläinen lentopalloilija Dmitri Ilinih on myöntänyt dopingrikkeen, ja hänet on asetettu kilpailukieltoon. Dopingrikkeen myötä hän menettää usean voittamansa mestaruuden.

Ilinihin positiivinen on peräisin vuodelta 2013. Käry tuli julki venäläisen Grigori Rodtshenkovin listalta. Rodtshenkov työskenteli Venäjän antidopingkeskuksen johtajana vuosina 2006-2015, ja vuonna 2015 tuli ilmi, että Rodtshenkov oli auttanut peittelemään useita venäläisten positiivisia dopingnäytteitä.

36-vuotialle Ilinihille mätkäistiin15 kuukauden kilpailukielto, joka alkoi elokuussa 2022 ja loppuu tämän vuoden marraskuussa. Ilinih on myöntänyt kielletyn aineen käytön. 

Venäläinen menettää takautuvasti EM-kullan, maailmanliigan voiton, seurajoukkueiden maailmanmestaruuden, Mestarien liigan voiton ja Universiadien voiton. Näiden lisäksi Ilinih menettää Venäjän mestaruuden, cupin ja super cupin voiton.

Positiivinen näyte osui Ilinihin kannalta sopivaan ajankohtaan, sillä yhden kirkkaimmista palkinnoista hän sai pitää. Ilinih oli mukana voittamassa Venäjälle olympiakultaa vuoden 2012 Lontoon kisoissa.

 

Lue myös:

    Uusimmat