Venäläiseltä olympiavoittajalta kovaa tykitystä Norjan leiriin: "Mitä ilmaa he hengittävät, kun he eivät väsy niin kuin muut?"

Ampumahiihdon kaksinkertainen olympiavoittaja, venäläinen Dmitri Vasiljev on paukauttanut kovia kommentteja Norjan suuntaan.

Venäjä sijoittui sunnuntaina Hochfilzenissa maailmancupin miesten viestissä kuudenneksi joukkueella Matvei Eliseev, Eduard Latipov, Dmitri Malishko ja Aleksandr Loginov. Venäjä jäi rapiat kaksi minuuttia kisan voittaneesta Norjasta (Johannes DaleErlend Bjöntegaard, Tarjei Bö, Johannes Thingnes Bö).

Vasiljev totesi erityisesti Eliseevin ja Latipovin romahtaneen kummankin viimeisellä kierroksella.

– En tiedä, onko kyse väsymyksestä vai korkeudesta (ilmanala). On hankala verrata norjalaisiin; on epäselvää, mitä ilmaa he hengittävät, koska he eivät väsy niin kuin muut joukkueet, Vasiljev tykitti uutistoimisto RIA Novostin mukaan.

"Katsokaa peiliin"

Vasiljev ei ole viime aikoina kaihtanut näkemystensä esiin tuomisessa. Hän antoi palaa Ranskan ampumahiihtotähti Martin Fourcaden sanomisista.

Fourcade oli etukäteen esittänyt toiveen, että maailman antidopingtoimisto Wada rankaisisi Venäjää. Näin kävi, kun se päätti sulkea maan olympialaisista ja MM-kisoista neljäksi vuodeksi dopingnäytteiden datan manipuloinnin takia.

Vasiljev kehotti Fourcaden ja hänen kannallaan olevien "katsoa ensiksi peiliin".

– Ehkä he löytävät jotain sieltä.

Vasiljev totesi, että heitä, jotka rikkovat antidopingsääntöjä, "pitää totta kai rangaista". Hän kuitenkin kyseenalaisti joukkorangaistuksen.

"Fourcade voi istua Ranskassa ja syödä sammakoitaan"

Wadan komitea on suositellut myös, että Venäjältä evätään mahdollisuus järjestää suuria urheilutapahtumia tulevina vuosina. Vasiljev otti kantaa tähänkin. Hänen mukaansa Venäjä järjestää maailman parhaat urheilutapahtumat, ja hän uskoo, että urheilijat tulevat jatkossakin maahan, kun heille maksetaan tarpeeksi.

– Fourcade voi istua Ranskassa, syödä sammakoitaan ja jatkaa suorituksiaan. Heti, kun hän saa selville, miten paljon Venäjällä ollaan valmiita maksamaan, hän tulee olemaan takajaloillaan, Vasiljev latasi.

Vasiljev voitti olympiakultaa Neuvostoliiton riveissä viestissä 1984 ja 1988. MM-kisoista hän saavutti viestistä kulta- ja hopeamitalin kaulaansa.

Lähteet: Championat, Sport24

Lue myös:

    Uusimmat