Venäläinen painin olympiamitalisti ja maailmanmestari kärähti dopingista – selittää käryä vaimonsa tekemisillä

Venäläinen vapaapainin olympiamitalisti Biljal Mahov on kärähtänyt dopingista. Venäläisen uutistoimisto Tassin mukaan Mahovin dopingnäytteestä on löytynyt kasvuhormonia.

Venäjän painiliiton puheenjohtaja Mihail Mamiashvili vahvistaa tapauksen Tassille ja kertoo keskustelleensa asiasta painijan kanssa.

– Mahovin on todettu syyllistyneen dopingin käyttöön, ja me tutkimme tätä tapausta.

Mamiashvilin mukaan Mahov ei kiistä dopingaineen löytymistä hänen näytteestään. Sille, miten aine hänen elimistöönsä olisi päätynyt, Mahovilla oli mahdollinen selitys valmiina.

– Hänen sanoo, että on mahdollista, että hänen kehossaan on ollut kasvuhormonia. Hänen selityksensä mukaan jokin hänen vaimonsa käyttämistä lääkkeistä voi sisältää kyseistä ainetta, Mamiashvili kertoo.

Mamiashvilin mukaan dopintestaajat olivat vierailleet Mamovin kotona kello viiden aikaan aamulla.

Mahov voitti Lontoon vuoden 2012 olympialaisissa vapaapainin hopeaa alle 120 kilon sarjassa. Hän on voittanut maailmamestaruuden vuosina 2007, 2009 ja 2010.

Venäjän antidopingtoimiston RUSADAn puheenjohtaja Margarita Pahotskaja vahvistaa Mahovin mahdollisesti rikkoneen antidopingsääntöjä.

– Voimme puhua tapauksen yksityiskohdista ja mahdollisista rangaistuksista vasta, kun kuulemme kurinpitolautakunnan päätöksen. Painijan pitää päättää, haluaako hän, että testin b-näyte tutkitaan.

Pahotskajan mukaan Mahovilla on 14 päivää aikaa antaa lausuntonsa tapauksesta.

Mahovin tapauksesta kertoi aiemmin muun muassa Yle.

 

Lue myös:

    Uusimmat