Järkälemäinen olympiavoittaja kärähti dopingista – pitkä kakku

Vapaapainin olympiavoittaja Biljal Mahov, 34, on saanut neljän vuoden kilpailukiellon dopingista, kertoo Venäjän antidopingtoimisto Rusada.

Venäläinen Mahov oli antanut kiellettyä ainetta sisältäneen dopingnäytteen. Rusada ei tarkenna, mistä aineesta on kyse, mutta Venäjän painiliiton puheenjohtaja Mihail Mamiashvili kertoi uutistoimisto Tassille helmikuussa 2020, että Mahov oli antanut kilpailun ulkopuolisessa testissä positiivisen dopingnäytteen kasvuhormonista.

Mahov väitti ainetta päätyneen kehoonsa lääkärin määräämästä lääkityksestä, kun hän sai hoitoa ulkomailla. Mahov ei kuitenkaan pystynyt todistamaan syyttömyyttään dokumentein, Rusada kertoi Tassille.

Mahovin neljävuotinen dopingpanna on asetettu alkamaan 27.1.2020.

Olympiakulta vuosia jälkikäteen

Mahovista tuli Lontoon vuoden 2012 kisojen olympiavoittaja jälkikäteen. Venäläisjärkäle sijoittui vapaapainin 120-kiloisten sarjassa alun perin pronssille, mutta kultaa ja hopeaa saavuttaneet Artur Taimazov sekä Davit Modzmanashvili hylättiin dopingrikkeiden vuoksi, ja Mahoville annettiin heinäkuussa 2020 jaettu kulta yhdessä Komeil Ghasemin kanssa.

Mahovilla on palkintokaapissaan muitakin arvokisakultia: hän on voittanut vapaapainissa kolme maailmanmestaruutta sekä yhden Euroopan mestaruuden.

Mahov taitaa myös kreikkalais-roomalaisen painin, josta hänellä on kaksi MM-pronssia. Vuoden 2015 MM-kisoissa Las Vegasissa hän ylsi harvinaiseen saavutukseen, kun Mahov saavutti pronssia sekä kreikkalais-roomalaisen painin 130-kiloisten sarjassa että vapaapainin 125 kilon painoluokassa. Mahovista tuli 42 vuoteen ensimmäinen painija, joka saavutti mitalin molemmissa lajeissa samoissa MM-kisoissa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja