Venäläinen olympiamitalisti lopettaa uransa 29-vuotiaana – avaa syyt päätökselleen

Vapaapainin olympia- ja MM-hopeamitalisti Valeria Koblova, 29, on päättänyt lopettaa uransa. Venäläinen kertoo päätöksestään uutistoimisto Tassille.

Koblova saavutti vapaapainissa alle 58-kiloisten sarjassa MM-hopeaa vuonna 2014 ja olympiahopeaa vuonna 2016. Koblova oli melko lähellä olympiamitalia myös viime vuonna Tokiossa alle 57-kiloisten sarjassa, mutta hävisi pronssiottelunsa Bulgarian Evelina Nikolovalle.

Koblova koki Tokion olympialaisten jälkeen saaneensa painista tarpeekseen. Häntä alkoivat houkuttaa enemmän muut urheilumuodot.

– Aloin uida ja juosta paljon. Pidin itseni niin kunnossa, ja ajattelin, että minun täytyy vain antaa itselleni huilia. Aika kului, mutta halua palata ei ilmaantunut, Koblova sanoi.

Koblovan päätökseen vaikutti myös häntä vaivannut polvi, joka ei kestä kunnolla painia ja kovaa kuormaa. Koblova kertoi, ettei hän voi laiminlyödä kehoaan.

Vaikutusta oli Koblovan mukaan osin silläkin, että venäläisurheilijat on suljettu kansainvälisestä kilpailutoiminnasta Venäjän Ukrainassa käymän hyökkäyssodan vuoksi.

– Kaikki tämä vaikutti yhdessä, mutta olin jälleen vakuuttunut siitä, että sisäiset tuntemukseni eivät pettäneet minua, Koblova sanoi ja toivotti aktiiviurheilijoille kärsivällisyyttä.

Koblova oli alkanut valmentaa lapsia jo Tokion olympialaisiin valmistautuessaan, ja hän keskittyy tällä erää valmennustöihin.

Lue myös:

    Uusimmat