Venäläinen ilmastoaktivisti seurasi Greta Thunbergin jalanjäljissä, huonosti kävi – vangittiin mielenosoitukseen osallistumisen takia

2:17
Katso video: Greta Thunbergin katse Trumpia kohtaan kertoi enemmän kuin tuhat sanaa.

Venäjällä nuori ilmastoaktivisti joutuu vankilaan luvattomaan mielenosoitukseen osallistumisen takia. Aktiivi oli järjestänyt ruotsalaisen Greta Thunbergin innoittamana ilmastoprotesteja Moskovassa, uutisoi brittilehti Guardian.

25-vuotias Arshak Makichyan on järjestänyt itsekseen koululakkoa Moskovassa yli 40 viikon ajan. Mies sanoo inspiroituneensa Greta Thunbergin Fridays for Future -liikkeestä, jossa yritetään saada päättäjät ottamaan ilmastonmuutos tosissaan.

Venäläismies oli palannut Madridin ilmastoneuvotteluista, kun viranomaiset olivat perjantaina ilmoittaneet hänen osallistuneen luvattomaan mielenosoitukseen.

Hänet tuomittiin vankilaan kuudeksi päiväksi. Aktivisti on saanut tukea useiden maiden ilmastoaktiiveilta, joiden mielestä rangaistus on kohtuuton.

Nokkela tapa kiertää tiukkoja sääntöjä

Lain mukaan Venäjällä mieltään saa osoittaa yksin, mutta yhtään isommat mielenosoitukset vaativat poliisin luvan. Makichyan on kertonut hakeneensa yli kymmenen kertaa lupaa suuremmalle protestille tuloksetta.

Moskovassa luvan saamisen hankaluuden takia mies on kertonut, että hän ja muut aktiivit ovat yrittäneet kiertää tiukkoja sääntöjä osoittamalla mieltä jonottaen.

– Yksi henkilö pitää julistetta kädessään viisi minuuttia, sitten antaa sen seuraavalle henkilölle, joka odottelee lähettyvillä. Tällä tavalla meillä ei ole ongelmia, koska se on sooloprotestien sarja joukkokokoontumisen sijaan, hän kertoi taannoin Guardianille.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja