Greta Thunbergin tulkittiin kehottaneen väkivaltaan poliitikkoja vastaan – "Näin käy, kun improvisoi puheita toisella kielellä"

Greta Thunberg tylytti maailman johtajia:"Olette varastaneet unelmani"– näin nuoren ilmastoaktivistin puhe on vastaanotettu 5:32
Video: Thunbergin aiempikin ilmastopuhe herätti tunteita.

Ruotsalainen ilmastoaktivisti Greta Thunberg piti perjantaina puheen Torinossa opiskelijoiden ilmastomielenosoituksessa. Hän vaati poliitikoilta jälleen tiukempia otteita ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi.

Englanniksi puhunut Thunberg sanoi innostuneelle yleisölle myös, että poliitikot pitää laittaa seinää vasten, mikäli nämä eivät he eivät tee pikaisia ratkaisuja ilmastokriisin estämiseksi. Hän sai kuitenkin osakseen kritiikkiä, sillä ilmaus tulkittiin kehotukseksi väkivaltaan. 

Englannin kielessä ilmaus "against the wall" voi tarkoittaa ihmisen asettamista teloituskomppanian eteen. 

Myöhemmin Thunberg kirjoitti Twitterissä, että hän oli kääntänyt ilmauksen suoraan ruotsista, jossa se tarkoittaa jonkun laittamista tiukille tai vastuuseen jostakin.

– Näin käy, kun improvisoi puheita toisella kielellä. Mutta tietysti pyydän anteeksi, jos joku ymmärsi asian väärin. On sanomattakin selvää, että me koululakkolaiset olemme kaikenlaista väkivaltaa vastaan, Thunberg tviittasi.

Thunberg on jo yli vuoden ajan protestoinut päättäjien toimettomuutta ilmastokriisin hoidossa olemalla koululakossa. Koululakko on ehtinyt kasvaa kansainväliseksi liikkeeksi, ja nuorten ilmastotapahtumiin on osallistunut miljoonia ihmisiä.

Lue myös:

    Uusimmat