Greta Thunberg otettiin kiinni Haagissa

Greta Thunberg on otettu kiinni ilmastomielenosoituksen aikana Haagissa Alankomaissa.

Ilmastoaktivisti Greta Thunberg otettiin kiinni tänään iltapäivällä mielenosoituksessa. Telegraafin mukaan hän ja useat muut Extinction Rebellion -mielenosoittajat yrittivät tukkia kaupunkiin johtavan päämoottoritien protestoidakseen fossiilisia polttoaineita käyttävää teollisuutta vastaan.

Mediatietojen mukaan Thunberg poistettiin paikalta poliisin toimesta.

Ennen kiinniottoa Thunberg kertoi toimittajille protestoivansa, koska maailma on kriisissä.

– Olemme planetaarisessa hätätilassa, emmekä aio katsoa sivusta, kun ihmiset menettävät henkensä ja toimeentulonsa ja joutuvat ilmastopakolaisiksi, kun voimme tehdä jotain, hän sanoi.

Aiemmissa mielenosoituksissa poliisi ajoi pidätetyt mielenosoittajat toiseen kaupunginosaan, jossa heidät Reutersin mukaan vapautettiin ilman muita seurauksia. 

Fossiilisten polttoaineiden käytön tukemisen lopettamista vaativat aktivistit ovat tukkineet tien useiksi tunneiksi kymmeniä kertoja viime kuukausina.

Maaliskuun puolivälissä Thunberg osallistui useisiin mielenosoituksiin Ruotsin valtiopäivien ulkopuolella Tukholmassa. Poliisi vei hänet pois. Thunbergia ja useita muita epäillään mielenosoituksiin liittyvästä yleisen järjestyksen rikkomisesta.

Thunberg on tuomittu kahdesti aiemmin yleisen järjestyksen rikkomisesta.

 

 

Lue myös:

    Uusimmat