Mainos

Venäjän toivotaan jatkavan Kosovo-ponnisteluja

Länsimaat toivovat Venäjän hallituskriisistään huolimatta jatkavan ponnisteluja Kosovon rauhanratkaisun puolesta. Presidentti Jeltsin uhkasi eilen, että Venäjä vetäytyy sovitteluyrityksistä, jos sen ehdotukset torjutaan.

Sotilasliitto Nato katsoo, että Venäjän osallistuminen diplomatiaan on ratkaisevaa Kosovon kohtalon kannalta. Myös länsimaiden päämiehet ovat yksityisissä lausunnoissaan peränneet Venäjältä sitoutumista edelleen Balkanin kriisin selvittelyyn.

Ranskan presidentti Jacques Chirac on saapunut Moskovaan neuvottelemaan Kosovon kriisistä presidentti Boris Jeltsinin kanssa. Myös Suomeen pikavierailun tehneen Yhdysvaltain varaulkoministerin Strobe Talbottin on määrä palata Moskovaan tänään.

Venäjän oppositio kiehuu pääministerin potkujen takia

Venäjän oppositio vastustaa äänekkäästi pääministeri Jevgeni Primakovin erottamista. Kommunistit aikovat järjestää maanlaajuisia mielenilmauksia presidentti Boris Jeltsinin syrjäyttämiseksi. Kommunistijohtaja Gennadi Zjuganov sanoo, että mittavia mielenilmauksia on suunnitteilla kaikissa Venäjän suurissa kaupungeissa. Zjuganov varoittaa sekavan sisäpoliittisen tilanteen lietsovan vallankaappaushankkeita.

Parlamentin alahuoneen duuman puheenjohtaja Gennadi Seleznjov puolestaan katsoo Jeltsinin tehneen suurimman mahdollisen virheen erottaessaan pääministerin. Seleznjov sanoo presidentin toimineen taas kerran päähänpistosta.
(MTV3-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.