Venäjän puolustusministeriö on myöntänyt "täsmäiskut" Kiovaan YK:n pääsihteerin vierailun aikana – ohjusiskussa kuoli USA:n rahoittaman kanavan journalisti

YK.n pääsihteeri kauhistui sotatuhoista vierailullaan Ukrainassa 1:57
Katso myös: YK.n pääsihteeri kauhistui sotatuhoista vierailullaan Ukrainassa

Yhdysvaltojen rahoittaman Radio Free Europe/Radio Liberty -kanavan tuottaja ja toimittaja on saanut surmansa Venäjän ohjusiskussa Ukrainan pääkaupunkiin Kiovaan. Venäjän joukot tulittivat kaupunkia ohjuksilla samaan aikaan kun YK:n pääsihteeri Antonio Guterres oli siellä vierailulla. 

MTV Uutiset seuraa Ukrainan tapahtumia hetki hetkeltä.

Löydät tuoreimmat uutiset uutispalvelustamme sekä MTV Katsomosta joka päivä. 

Ukrainan sodan uhreja voi auttaa monin tavoin. Tästä artikkelista löydät ajantasaista tietoa auttamisesta

Ukrainan tilanne aiheuttaa monenlaisia tunteita. Tästä artikkelista löydät tietoja siihen, miten hakea apua itselle tai läheisellesi. 


Journalisti sai surmansa, kun ohjus osui kerrostaloon, jossa hän asui. Lisäksi kymmenkunta ihmistä haavoittui.

Venäjän puolustusministeriö on myöntänyt tehneensä "täsmäiskuja" kaupunkiin Antonio Guterresin vierailun aikana.

Kansainvälisen CPJ-toimittajajärjestön mukaan ainakin seitsemän toimittajaa on saanut surmansa Ukrainassa sen jälkeen, kun Venäjä hyökkäsi maahan runsaat kaksi kuukautta sitten.

Muun muassa Saksa tuomitsi tänään voimakkaasti Venäjän iskut YK:n pääsihteerin vierailun aikana. Saksan hallituksen mukaan ne osoittavat, ettei "Venäjä kunnioita kansainvälistä oikeutta millään lailla".

Zelenskyi kutsuttiin G20-kokoukseen

Ukraina presidentti Volodymyr Zelenskyi on kutsuttu mukaan G20-maiden kokoukseen marraskuussa, kertoo kokousta isännöivä Indonesia. Myös Venäjän presidentin Vladimir Putinin on tarkoitus osallistua kokoukseen.

Venäjä kuuluu G20-järjestöön, mutta Ukraina ei.Indonesiaa on Ukrainan sodan alkamisesta saakka painostettu voimakkaasti estämään Venäjän osallistuminen. Indonesian mukaan sen on kuitenkin kokouksen isäntämaana pysyttävä puolueettomana.

Ajatuksen Zelenskyin kutsumisesta mukaan esitti Yhdysvaltain presidentti Joe Biden.

Zelenskyi on vahvistanut saaneensa kutsun, mutta ei ole kertonut, aikooko osallistua.

Venäjän maksaa etenemisestä kovan hinnan

Sotatoimissa Venäjän hyökkäyksen pääpainopiste on edelleen Donbassin alueella, missä se yrittää vakauttaa hallintansa Donetskin ja Luhanskin alueilla, kertoo Britannian puolustusministeriö päivittäiskatsauksessaan Twitterissä.

Raskaita taisteluita on käyty etenkin Lysytshanskin ja Sjevjerodonetskin kaupunkien lähistöllä, missä Venäjän joukot yrittävät edetä Izjumista Slovjanskiin.

Ukrainan joukkojen vastarinta on kuitenkin voimakasta, minkä vuoksi venäläiset ovat saaneet vallattua uusia alueita vain rajoitetusti. Näitäkin alueita vallatessaan venäläiset ovat kärsineet merkittäviä miehistö- ja kalustotappioita, puolustusministeriö kertoo.

Venäjän joukot ovat ottaneet vangiksi kaksi avustusjärjestössä työskentelevää brittimiestä, kertoi toisen vangiksi jääneen perhe tänään.Kaksikko otettiin vangiksi tarkastuspisteellä Zaporizhzhjan kaupungin eteläpuolella Ukrainan kaakkoisosassa, koska venäläiset epäilivät heitä vakoojiksi, avustusjärjestö kertoi. 

Terästehtaan siviilejä yritetään evakuoida

Ukrainassa yritetään jälleen tänään evakuoida siviilejä Azovstalin terästehtaasta Mariupolin satamakaupungissa. Mariupol on ollut viikkokausia piiritettynä.

YK on aikaisemmin ilmoittanut tekevänsä kaiken mahdollisen, jotta Mariupolin evakuoinnit onnistuisivat.

Azovstalin terästehdaskompleksin alueelle ovat siviilien lisäksi perääntyneet myös viimeiset kaupunkia puolustavat ukrainalaisjoukot.

Venäjä kertoi jo viime viikolla vallanneensa Mariupolin täysin lukuun ottamatta terästehtaan aluetta.

Lue myös:

    Uusimmat