Venäjän päävalmentaja kritisoi Leijonien pelitapaa – näin Jukka Jalonen vastaa: "Olin shokissa, kun luin hänen kommenttinsa"

Leijonat maailmanmestaruuteen luotsannut Jukka Jalonen vastasi Venäjän jääkiekkomaajoukkueen päävalmentajan kritiikkiin venäläisen Sport-Expressenin laajassa haastattelussa.

Venäjän MM-kisat päättyivät pronssimitaleihin ja joukkueen päävalmentaja Ilja Vorobjov avasi sanaisen arkkunsa sen jälkeen.

– Periaatteessa se on mahdollista, mutta sitten olisi tarpeellista pukea jääkiekkopelaajat toisen joukkueen asuihin. Venäjä ei ole koskaan pelannut näin (niin kuin Suomi), ja toivon, ettei tule koskaan pelaamaan, Vorobjov totesi

Leijonat pelasi MM-kisoissa laadukasta jääkiekkoa, jossa peliä ei pakotettu, vaan pyrittiin pelaamaan sen mukaa, mitä peli kutsui tekemään. 

Jos aggressiiviseen paineistuspelaamiseen ei ollut järkevää tilaisuutta, laitettiin keskialue tukkoon tiiviillä trap-muodostelmalla. Jos oli sauma lähteä hyökkäämään nopeasti, se tehtiin. Vastaavasti kiekollista peliä rytmitettiin kontrollilähdöin, jos väylät ylöspäin olivat tukossa.

Venäläisen Sport-Expressenin haastattelussa Jalonen vastasi Vorobjovin kritiikkiin.

– Kun luin hänen kommenttinsa, olin shokissa. Tuntui siltä, että näytimme paremmalta ja paljon varmemmalta, kuin Venäjä. Ja tuloshan puhuu omaa kieltään. Kyllä, teimme vain yhden maalin heitä vastaan, mutta olimme paljon vaarallisempia pitkissä hyökkäyksissä ja kiekonhallinnan hyödyntämisessä. 

– Olen ylpeä joukkueestamme, pelitavastamme, huolimatta siitä, mitä muut ajattelevat, hän jatkoi.

Jalonen ei ole väärässä, sillä Leijonat eteni lopulta välieräottelusta Venäjää vastaan finaaliin, jossa se kaatoi Kanadan 3-1-lukemin ja juhli maailmanmestaruutta.


Lue myös:

    Uusimmat