Mainos

Venäjän opposition äänelle Navalnyille vankeutta ja sakkoja

1:56

Oppositiopoliitikko Aleksei Navalnyi on tuomittu Venäjällä 15 päiväksi vankeuteen virkavallan vastustamisesta mielenosoituksen aikana. Navalnyi pidätettiin eilen korruption vastaisessa mielenosoituksessa.

Lisäksi hänelle langetettiin 20000 ruplan (noin 320 euron) sakot laittoman mielenosoituksen järjestämisestä.

2:11

Moskovan mielenosoituksessa pidätettiin eilen yli tuhat ihmistä, kertoo aktivistien pidätyksiä seuraava OVD Info -sivusto. Poliisi puhui aiemmin noin 500 pidätetystä.

Kremlin mukaan Moskovassa ja useissa muissa Venäjän kaupungeissa järjestetyt mielenosoitukset olivat provokaatio.

Kremlin edustaja Dmitri Peskov syytti oppositiota väkivallan lietsonnasta ja rohkaisemisesta lain rikkomiseen. Hän sanoi myös, että joillekin nuorille olisi luvattu rahaa osallistumisesta protesteihin. Kun Peskovilta kysyttiin tiedon lähdettä, hän ei vastannut vaan puhui tosiasiasta.

Navalnyi kehotti kannattajiaan lähtemään kaduille vastalauseena korruptionvastaisen säätiön videon tiedoille. Videolla kerrotaan, miten pääministeri Dmitri Medvedev on piilottanut omaisuuttaan erilaisten säätiöiden ja lähipiiriinsä kuuluvien ihmisten nimiin.

EU on kehottanut Venäjää vapauttamaan eilen pidätetyt mielenosoittajat viipymättä. Myös Yhdysvallat on arvostellut pidätyksiä, joita ulkoministeriön edustaja kutsui loukkaukseksi demokratiaa kohtaan.

EU puhui lausunnossaan rauhanomaisesti mieltään osoittaneista ihmisistä, joita se vaati vapaaksi. EU:n edustajan mukaan poliisi esti toimillaan ihmisten ilmaisunvapauden. EU kehotti Venäjää kunnioittamaan maan perustuslaissa taattuja oikeuksia sekä noudattamaan kansainvälisiä velvoitteita.

 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.