Aktivistimedia: Yli 3000 otettu kiinni Navalnyi-protesteissa Venäjällä – mielenosoituksia jatketaan ensi viikonloppuna

Venäjällä useita mielenosoituksia Navalnyin puolesta - 2000 otettu kiinni 1:52
Katso uutisjuttu eilisistä Navalnyi-mielenosoituksista Venäjällä!

Venäjällä viranomaiset ovat ottaneet kiinni lähes 3 300 oppositiojohtaja Aleksei Navalnyin tukiprotesteihin eilen osallistunutta, kertoo kiinniottoja seuraava, venäläisten kansalaisaktivistien ylläpitämä sivusto OVD Info.

Navalnyin alueellisen verkoston johtajan Leonid Volkovin mukaan yhteensä noin 300  000 ihmistä marssi vangitun Navalnyin puolesta viikonloppuna. Volkovin mukaan protesteja on kutsuttu koolle myös ensi viikonlopulle.

Uutistoimisto AFP:n mukaan Moskovan marssille olisi osallistunut noin 20 000 ihmistä, Pietarissa taas olisi marssinut 10 000. Yhteensä mielenosoituksia järjestettiin yli sadassa Venäjän kaupungissa.

Tämän kokoluokan mielenosoituksia on nähty Venäjällä viimeksi vuonna 2019, kun Navalnyi kannusti ihmisiä marssimaan vapaiden vaalien puolesta.

Ihmiset kokoontuivat Navalnyin vankilan läheisyyteen

Navalnyi otettiin kiinni viikko sitten sunnuntaina, kun hän palasi Venäjälle oltuaan sairaalahoidossa Saksassa myrkytysyrityksen jälkeen. Hänet tuomittiin pidettäväksi vangittuna 30 päivän ajan. 

Sadat mielenosoittajat kokoontuivat eilen Navalnyin vankilan lähettyville, mutta turvallisuusjoukot hajottivat välijoukon ja ajoivat mielenosoittajat pois.

Sekä Yhdysvaltain ulkoministeriö että EU ovat vaatineet kiinniotettujen vapauttamista ja tuominneet poliisin voimankäytön. Poliisi muun muassa pamputti mielenosoittajia, jotka puolestaan heittelivät raskaasti varustautuneita poliiseja lumipalloilla.

Lue myös:

    Uusimmat