Venäjän MM-jääkiekon isännyys vaarassa – legenda: "Asia ratkaistaan oikeudessa"

6:32
Venäjä suljettiin arvokisoista neljäksi vuodeksi järjestelmällisen dopingin vuoksi.

Venäläisurheilua uhkaava pitkä dopingpanna uhkaa myös vuoden 2023 jääkiekon miesten MM-kisoja, jotka on myönnetty Pietarin järjestettäväksi. Maalivahtilegenda, nykyinen Venäjän jääkiekkoliiton puheenjohtaja Vladislav Tretjak toivoo parasta, mutta tietää, että isännyys on Urheilun kansainvälisen välitystuomioistuimen CAS:n käsissä.

–  Meillä ei ole lainkaan erimielisyyksiä kansainvälisen jääkiekkoliiton IIHF:n kanssa. IIHF tekee kaikkensa, jotta tulevat turnaukset maassamme saadaan järjestetyksi ja siihen kuuluvat niin 2023 miesten MM kuin suunnitelmissamme olevat naisten MM-kisat 2021, Tretjak totesi perjantaina uutistoimisto Tassin mukaan.

–  Pietarin MM-kisojen suhteen asia ratkaistaan oikeudessa.

Maailman antidopingtoimisto Wada ilmoitti joulukuussa sulkevansa Venäjän urheilun suurtapahtumista valtiojohtoisen dopingohjelman ja testitietojen manipuloinnin takia. Päätös koskee myös arvokilpailujen järjestämistä.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja