Venäjän luotijunahanke kiinnostaa Suomea – Helsingistä Moskovaan voisi päästä vain 6 tunnissa

Suomi on kiinnostunut Venäjällä vireillä olevasta luotijunahankkeesta, joka on määrä rakentaa nopeuttamaan Pietarin ja Moskovan välistä raideliikennettä.

Kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministeri Ville Skinnari (sd.) keskusteli asiasta vieraillessaan äskettäin Moskovassa.

Skinnari kertoi venäläiselle RBK-uutissivustolle, että Suomi on kiinnostunut yhteyden jatkamisesta Helsinkiin.

6:22
Junamatkailun suosio kasvaa. Tässä haastatelussa puhutaan siitä, miten Interraililla toteutetaan nuoruuden unelmia.

Venäjä aikoo rakentaa uuden raideyhteyden suurkaupunkiensa väliin, koska nykyinen Sapsan-luotijunayhteys joutuu jakamaan ruuhkaisen raiteen muun liikenteen kanssa. Tarkoitus on, että uusi raideyhteys saataisiin valmiiksi jo vuonna 2026.

Moscow Times -lehden mukaan luotijunayhteys Moskovan ja Helsingin välillä voisi taittaa matkan kuudessa tunnissa. Nykyisin Tolstoi-junan matka kestää kuusitoista tuntia.

VR:n viestintäjohtaja Tatu Tuominen kertoo, että VR ja Venäjän rautatieyhtiö keskustelivat luotijunahankkeesta viimeksi marraskuussa. Asia on vielä alkuvaiheessa.

–  On sovittu, että asiaa aletaan suunnitella. Tämä on erittäin kiinnostava hanke ja me suhtaudumme siihen positiivisesti, Tuominen sanoi STT:lle.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja