Venäjän kiekkolegendalta tylyä tekstiä Suomesta: "Heillä on ongelma"

Venäjällä jääkiekon kunniavalmentajan tittelin saanut Vladimir Krikunov kommentoi Metaratings -sivustolle, että suomalaiset jääkiekkoilijat menettävät enemmän, jos eivät pelaa KHL:ssä.

– Suomen Liigan taso ei ole niin korkea, monet eivät mene ulkomaille, joten he menettävät enemmän kuin meidän sarjamme. Kaikki pelaavat kanssamme, ruotsalaiset, yhdysvaltalaiset, kanadalaiset, tshekit, slovakit. He korvaavat heidät muilla pelaajilla. Heillä on ongelma, ei meillä, Krikunov totesi.

Venäjän maajoukkuettakin useissa arvokisoissa luotsannut Krikunov toimi viimeksi Riian Dynamon päävalmentajana. 

– Suomalaiset ovat kuuliaista porukkaa. Amerikkalaiset sanoivat, että pelaajienne ei tarvitse pelata siellä, siinä kaikki, mutta he sallivat omiensa pelaamisen, Krikunov jatkoi.

Jääkiekon maailmanmestaruuden vuonna 2008 voittanut Maksim Sushinski uskoo, että suomalaiset jääkiekkoilijat eivät vastusta Venäjää, mutta eivät voi olla tottelematta hallintoaan.

– Suomalaiset eivät ole ollenkaan maatamme vastaan. He ovat enemmänkin naapureita 300 kilometrin päästä Pietarista. En usko, että Suomessa jääkiekkoilijat itsessään ovat Venäjää vastaan, vaan kyse on poliittisesta kysymyksestä, Sushinki totesi.

– Olin itse eilen Suomessa, enkä tuntenut mitään negatiivista. Kaikki olivat ystävällisiä. Heidän pelaajansa tulevat aina maahamme ilolla ja pelaamaan seuroihimme. Mutta suomalaiset eivät vastusta hallintoaan, Sushinski sanoi.

Suomen Jääkiekkoliitto on aiemmin linjannut, että Venäjällä pelaavat pelaajat eivät voi pelata maajoukkueessa. KHL:ssä pelaa käynnissä olevalla kaudella vain yksi suomalainen. Teemu Pulkkinen edustaa Traktor Tsheljabinskia.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja