Roman Rotenberg lataa hämmästyttävän väitteen Suomesta – "He itse ymmärtävät"

Oligarkki ja jääkiekkovalmentaja Roman Rotenberg on esittänyt Suomesta kyseenalaistettavissa olevan väitteen.

Ennenkin erikoisilla puheillaan kohahduttanut venäläis-suomalainen Rotenberg paukautti Match TV:lle, että Suomen miesten jääkiekkomaajoukkue on voittanut viime vuosina MM- ja olympiakultaa vain siksi, että suomalaiset "tulivat KHL:ään".

– He tulivat KHL:ään, ja huolimatta siitä, mitä Suomessa sanotaan, vain meidän liigamme ansiosta suomalaiset voittivat maailmanmestaruuden ja olympialaiset. Jos he eivät olisi olleet KHL:ssä, he eivät olisi koskaan voittaneet mitään. Ja he itse ymmärtävät sen, Rotenberg väitti.

Helsingin Jokerit pelasi venäläisvetoisessa KHL:ssä vuosina 2014–22. Rotenberg toimi Jokerien osaomistajana vuosina 2013–19.

Suomi oli voittanut miesten maailmanmestaruudet jo ennen Jokerien KHL-vuosia 1995 ja 2011. Leijonat on sittemmin juhlinut MM-kultaa 2019 ja 2022 ja olympiakultaa 2022.

Rotenbergin väite asettuu kyseenalaiseksi varsinkin vuoden 2019 maailmanmestaruusjoukkuetta tarkasteltaessa. Kyseisessä Leijonat-nipussa oli vain neljä silloista KHL-pelaajaa, joista kaksi oli Jokereista. Olympiajoukkueessa 2022 KHL-edustusta oli toki runsaasti: 18 peluria, heistä viisi Jokereista. 

"Rappeutuminen"

Nykyisin Pietarin SKA:n päävalmentajana toimiva Rotenberg väitti myös, että globaalissa mittakaavassa ilman Venäjää ei olisi kilpailua.

– Kanada, USA, ruotsalaiset ja suomalaiset tulevat rappeutumaan. He ymmärtävät tämän myös erittäin hyvin, hän sanoi.

Tämän sijaan on mahdollista arvioida, että nykyisellään on omiaan rapistumaan venäläinen jääkiekko. Venäjä on ollut suljettu kansainvälisestä jääkiekosta vuodesta 2022 lähtien hyökättyään Ukrainaan.

Lue myös:

    Uusimmat