Roman Rotenberg lataa kitkeriä väitteitä Leijonista ja MM-kisoista: "Tämä on nyt heidän tasonsa"

Maalikooste: Suomi - Ruotsi 7:02
Maalikooste: Suomi ja Ruotsi ottivat yhteen täpötäydellä Nokia Arenalla. Ottelun tv-lähetys rikkoi yleisöennätyksiä.

Venäjällä maajoukkuevalmentajaksi ylennyt Suomen kansalaisuudenkin omaava Roman Rotenberg ilkkuu Leijonien otteille käynnissä olevissa jääkiekon MM-kisoissa.

Suomi isännöi yhdessä Latvian kanssa MM-kisoja, jotka oli alun perin myönnetty Venäjälle. Yhä jatkuva hyökkäyssota Ukrainassa on kuitenkin tehnyt venäläisten osallistumisen mahdottomaksi.

Rotenberg on toiminut päävalmentajana Venäjä 25 -joukkueen pelatessa omaa ottelusarjaansa Valko-Venäjän maajoukkuetta vastaan. Joukkueen nimi tulee ryhmän tavoitellusta keski-iästä.

Samaan aikaan käynnissä olevista MM-kisoista Rotenbergillä on lähinnä hapanta kommentoitavaa.

– Kaikki tietävät, että MM-kisat ovat vajonneet syvälle. Jääkiekko itsessään on aina kiinnostavaa, ja luojan kiitos, että (kisat) pelataan, mutta ilman Venäjää ja meidän osallistumistamme maailman jääkiekkoon, IIHF:n työ kärsii merkittävästi, Rotenberg kommentoi venäläisen MatchTV:n haastattelussa.

Rotenbergin mukaan Venäjän lisäksi haittaa on myös pakotteita määrääville kiekkomaille itselleen.

– Venäjä on motivaation kannalta muille maille kuin punainen vaate härälle. Nyt Kanadakaan ei tiedä, pelaisiko se nuorten vai aikuisten joukkueella MM-kisoissa. Ketään ei kiinnosta. Tv-katsojaluvut ovat romahtaneet, ja sponsorit jättävät Kanadan joukolla, Rotenberg kommentoi.

– Sama on käynyt Suomelle. Heidän MM-kisansa ovat erittäin heikkotasoiset. Suomalaiset olivat kotikisoissaan Tampereella alakynnessä AHL-pelaajista kootun USA:n joukkueen kanssa. Tämä on nyt heidän tasonsa.

Rotenberg julistaa, että Venäjä mietti koko jääkiekon etua kutsuessaan aikoinaan Jokerit mukaan KHL:ään. Myös suomalainen jääkiekko on hänen mukaansa paljon velkaa Venäjän kulttuurille.

– Aikanaan Vladimir Jurzinov teki Suomessa kulttuurisen vallankumouksen. Näin sen omin silmin, kun asuin silloin Suomessa ja kävin TPS:n otteluissa.

– Hän loi pelijärjestelmän, jota Suomen maajoukkue edelleen käyttää. Sen luoja on venäläinen valmentaja Vladimir Vladimirovitsh Jurzinov, Rotenberg näkee.

Lue myös:

    Uusimmat