Mainos

Venäjällä suuret kansainväliset tavoitteet: Alueelliseksi mahdiksi Lähi-itään?

Kansainvälisen turvallisuuskonferenssin jälkeen Venäjän roolin on todettu korostuneen. Asiantuntija-arvioiden mukaan maa vaikuttaisi pyörittävän kansainvälistä yhteisöä taitavasti.

Konferenssia seurannut MTV:n Saksan kirjeenvaihtaja Tapio Nurminen arvioi, että Venäjän tavoitteet voidaan jakaa kolmeen osaan. Toiveet siitä, että Yhdysvallat tunnustaisi maan suurvallaksi ovat edelleen ilmassa.

– Venäjä pyrkii ja halua, että nimenomaan Yhdysvallat käsittelee sitä suurvaltana ja että sen näkemys otetaan huomioon kaikissa suurissa kansainvälisissä kysymyksissä, Nurminen sanoo.

Maalla on myös pyrkimyksiä päästä Lähi-itään alueelliseksi mahdiksi. Tätä tavoitettaan se toteuttaa tällä hetkellä Syyriassa.

– Kolmanneksi maan talous on aivan kuralla. Talouspakotteet ovat yksi ongelma Venäjälle. Tässä kysymyksessä Venäjä näkee, että Eurooppa voisi olla se, joka poistaa pakotteet.

Pakotteiden poistamiseksi Venäjän uskotaan pyrkivän hajottamaan Euroopan rivejä pakolaiskysymyksen avulla. Myös Suomi on mukana yhtenä korttina pakolaiskysymyksessä, Nurminen sanoo.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.