Mainos

Venäjällä leviää väärää tietoa Suomen rajatoimista – poiki jo mielenosoituksen

Venäjän mediassa leviää väärää tietoa Suomen rajatoimista, tiedottaa Rajavartiolaitos.

Rajavartiolaitoksen mukaan Venäjän mediassa on uutisoitu Suomen sulkeneen Sallan rajanylityspaikan turvapaikanhakijoilta kolmeksi päiväksi. Rajavartiolaitos painottaa, että tieto ei pidä paikkaansa.

Esimerkiksi venäläisen uutistoimisto Tassin mukaan Lähi-idästä tulleet pakolaiset järjestivät mielenosoituksen Venäjän Kantalahdessa.

Tassin mukaan mielenosoittajat ilmaisivat tyytymättömyyttään siksi, että Suomi sulki maanantaina rajansa.

Tilanne itärajalla näyttää rauhoittuneen, sillä maaliskuun kahtena ensimmäisenä päivänä Venäjältä ei ole tullut laittomia maahantulijoita Sallan tai Raja-Joosepin rajanylityspaikoille. Torstain saapuneiden määristä ei ollut vielä illalla tietoa.

– Viranomaisten väliset neuvottelut, politiikkojen väliset neuvottelut ja tietojen vaihto ovat parantaneet tilannetta, mutta absoluuttista totuutta asiasta on tietenkin vaikea sanoa, kertoo apulaisosastopäällikkö Kimmo Elomaa Rajavartiolaitoksen esikunnasta.

Laitoksen näkemyksen mukaan Lapin itärajan laittomassa maahantulossa on ollut kyse ilmiöstä, jossa Venäjän viisumijärjestelmää sekä Suomen ja EU:n turvapaikkajärjestelmää pyritään käyttämään väärin. Elomaa sanoo, että tilannetta rajalla seurataan myös jatkossa herkeämättä. 


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.