Mainos

Venäjä: Yhdysvallat vaikeuttaa Aeroflot-henkilöstön viisuminsaantia – "Tästä on tulossa täysin järjetöntä"

Venäjän mukaan Yhdysvallat pyrkii tahallaan vaikeuttamaan lentoyhtiö Aeroflotin henkilökunnan viisuminsaantia Yhdysvaltoihin. Kreml sanoo olevansa hyvin huolestunut tilanteesta.

– Tämä on tahallista vaikeuksien luomista, ja se on puhtaasti ja täysin amerikkalaiskollegoidemme omallatunnolla, sanoi Kremlin tiedottaja Dmitri Peskov toimittajille konferenssipuhelussaan.

Kun Peskovilta kysyttiin, voiko tämä aiheuttaa lentojen perumisia, Peskov vastasi, että emme ainakaan toivo sitä.

"Sehän on kahdeksan kuukautta"

Myös Venäjän ulkoministeriön nettisivuilla on tiedote asiasta.

– Tämä on äärimmäisen masentavaa. Yhdysvaltain viisumin virallinen maksimiodotusaika viisumihaastattelulle kasvatettiin äskettäin 85 päivästä 250 päivään. Sehän on kahdeksan kuukautta. Tämä tarkoittaa, että viisumin hakemisesta on tulossa täysin järjetöntä, ulkoministeriön tiedotetekstissä kuvaillaan.

– Tässä tilanteessa ei voida poissulkea edes sitä, että maamme jäävät ilman lentoyhteyksiä. Aeroflot, joka on ainoa säännöllisiä lentoja Venäjältä Yhdysvaltoihin tekevä lentoyhtiö, voi joutua lopettamaan ne, koska henkilöstö kohtaa yhä kasvavia vaikeuksia saada Yhdysvaltain viisumi.

Venäjän ulkoministeriö muistuttaa, että viisumien myöntö lentoyhtiöiden työntekijöille on säädetty Venäjän ja Yhdysvaltain välisessä lentotoiminnan sopimuksessa vuodelta 1994.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.