Mainos

Trumpin ex-kampanjapäällikköä syytetään salaliitosta ja tukusta muita rikoksia – verkko presidentin lähipiirin ympärillä kiristyy

Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin entinen kampanjapäällikkö Paul Manafort on antautunut liittovaltion poliisille FBI:lle, kertovat muun muassa Reuters sekä New York Times.

Reutersin mukaan Manafortia ja hänen entistä liikekumppaniaan Rick Gatesia syytetään yli kymmenestä eri rikoksesta. Epäiltyjen rikosnimikkeiden listalla ovat muun muassa salaliitto Yhdysvaltoja vastaan, rahanpesu sekä tukku muita talousrikoksia.

Miesten epäillään toimineen myös vieraan tahon hyväksi niin, etteivät he ilmoittaneet yhteyksistään asianmukaisesti.

Viranomaisten toimet liittyvät presidentti Trumpin ympärillä vellovaan Venäjä-tutkintaan. Trumpin ex-kampanjapäällikköä on tutkittu muun muassa veropetos- ja rahanpesuepäilyjen takia.

Syytteiden nostaminen merkitsee, että Trumpin kampanjan ympärillä vellova tutkinta sai juuri roimasti lisää kierroksia. Tutkintaa johtaa erikoissyyttäjä Robert Mueller.

Yhdysvaltain mediassa levisi jo viikonlopun aikana tietoja, joiden mukaan tutkinnassa olisi odotettavissa pidätyksiä aluviikosta. Trump reagoi tietoihin useilla kiukkuisilla Twitter-viesteillä.

Miljoonia dollareita itärahaa

Manafortista tuli Trumpin kampanjapäällikkö keväällä 2016. Hän sai kuitenkin potkut jo muutaman kuukauden kuluttua sen jälkeen, kun hänen kerrottiin saaneen miljoonia dollareita Ukrainan entiseltä Venäjä-mieliseltä presidentiltä Viktor Janukovitshilta. Manafort toimi aiemmin Janukovitshin neuvonantajana.

Viranomaiset uskovat, että Manafort ja Gates pimittivät itä-kontaktien kautta saatuja miljoona dollareita viranomaisilta. FBI ratsasi Manafortin kodin jo kesällä ja hänen on odotettu saavan niskaansa syytteet.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.