Mainos

Venäjä: Syyria otti Manbijin kaupungin haltuunsa – venäläisjoukot pyrkivät kontrolloimaan tilannetta

5:13
Millaiset ovat Turkin tunnelmat Syyria-hyökkäyksen aikana? Otamme suoran yhteyden suomalaiseen yrittäjään.

Manbijin kaupunki ja sen lähiseutu ovat täysin Syyrian hallinnon joukkojen kontrollissa, sanoo Venäjä. Sen puolustusministeriön mukaan venäläisjoukkoja partioi alueella eivätkä ne salli yhteenottoja Syyrian ja Turkin joukkojen välillä.

Syyrian hallinnon joukot saapuivat Manbijiin eilen osana kurdien ja Syyrian hallinnon välistä sopimusta. Viime vuodet kaupunki on ollut kurdien komennossa.

Turkin joukkojen ja kurdien väliset sotatoimet ovat jatkuneet muualla Syyrian pohjoisrajalla. Sotaa seuraava Syrian Observatory for Human Rights kertoo, että kurdijoukot aloittivat yöllä laajan vastahyökkäyksen Turkin sotilaita ja heidän syyrialaisia liittolaisiaan vastaan lähellä Ras al-Ainin kaupunkia.

Tarkkailijoiden mukaan kurdijoukot ovat torjuneet Turkin yrityksen vallata Ras al-Ainin kaupunki. Tämän arvioidaan olleen mahdollista linnoitusten, tunneliverkoston ja joukkojen saamien vahvistusten ansiosta.

Iskuissa kuollut kymmeniä siviilejä 

Alueella oleva uutistoimisto AFP:n toimittaja kertoo, että yhteenotot kaupungin lähistöllä ovat jatkuneet tänään, vaikka Turkin hallitus on väittänyt saaneensa alueen hallintaansa. Turkki aloitti hyökkäyksensä viime keskiviikkona, minkä jälkeen sen joukot ovat edenneet noin sadan kilometrin alueelle rajan tuntumassa.

Väkivaltaisuuksissa Syyrian pohjoisosassa arvioidaan kuolleen kymmeniä siviilejä, joista useimmat olivat kurdeja. YK:n mukaan ainakin 160 000 ihmistä on paennut hyökkäyksen vuoksi kodeistaan.

Kurdihallinnon mukaan Turkin hyökkäys on keskeyttänyt kansainvälisten avustusjärjestöjen toiminnan Pohjois-Syyriassa. Järjestöt ovat joutuneet lähtemään alueelta levottomuuksien vuoksi, mikä on pahentanut alueen humanitääristä ahdinkoa.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja