Mainos

Erdoganin mukaan Turkin operaatio Syyriassa jatkuu, kunnes tavoitteet on saavutettu: "Jos Jumala suo, saamme nopeasti turvattua alueen"

5:10
EU tuomitsee Turkin sotatoimet, mutta tepsiikö se?

Tähän mennessä Syyriassa on Erdoganin mukaan "vapautettu kapinalliselta terroristijärjestöltä" tuhat neliökilometriä.

Turkin presidentti Recep Tayyip Erdogan sanoo, ettei Turkki keskeytä operaatiotaan Pohjois-Syyriassa ennen kuin sen tavoitteet on saavutettu.

– Jos Jumala suo, saamme nopeasti turvattua alueen, joka ulottuu Manbijin kaupungista meidän ja Irakin väliselle rajalle. Varmistamme, että aluksi yksi ja myöhemmin kaksi miljoonaa syyrialaispakolaista palaa koteihinsa omasta tahdostaan, Erdogan sanoi Bakussa televisioidussa puheessa.

Erdoganin mukaan Syyriassa on tähän mennessä "vapautettu kapinalliselta terroristijärjestöltä" tuhat neliökilometriä. Turkki pitää Syyrian kurdijärjestö YPG:tä terroristijärjestönä.

Turkin tavoitteena on muodostaa Pohjois-Syyriaan turva-alue, jonne maa voisi sijoittaa suuren osan Turkkiin paenneista noin 3,6 miljoonasta syyrialaispakolaisesta.

Yhdysvaltain varapresidentti Mike Pence totesi varhain tiistaina Suomen aikaa, että presidentti Donald Trump on pyytänyt Turkin presidentti Erdogania lopettamaan hyökkäyksen ja pyrkimään välittömään tulitaukoon.

Aiemmin maanantai-iltana Trump ilmoitti keskeyttävänsä kauppaneuvottelut Turkin kanssa Pohjois-Syyrian sotatoimien vuoksi.

Yhdysvallat kertoi myös aikovansa pyytää sotilasliitto Naton liittolaisia rankaisemaan Turkkia sen Pohjois-Syyriaan kohdistaman hyökkäyksen takia.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja