Mainos

Järjestö: Syyrian hallinnon hyökkäyksessä Ghoutassa kuollut yli 70 ihmistä – piiritetyssä kaupungissa asuu yhä 400 000 ihmistä

Syyrian sotaa tarkkailevan ihmisoikeusjärjestön mukaan 71 ihmistä on saanut surmansa ja yli 300 loukkaantunut kuluneen vuorokauden aikana hallituksen ja sen liittolaisten joukkojen tekemissä pommituksissa Ghoutassa. Asiasta kertoo uutistoimisto Reuters.

Piiritetty Ghouta on Syyrian viimeinen suuri kapinallisten hallitsema alue pääkaupunki Damaskoksen läheisyydessä.

Syyrian hallinto ei ole toistaiseksi kommentoinut asiaa, mutta aiemmin se on väittänyt pommittavansa vain sotilaita.

Valtion uutistoimisto SANA:n mukaan hallituksen ja sen liittolaisten joukot iskivät militanttikohteisiin vastauksena sieltä tulleelle kranaattitulelle.

YK:n mukaan hallituksen joukkojen piirittämänä vuodesta 2013 olleessa itäisessä Ghoutassa elää edelleen lähes 400 000 ihmistä. Järjestön mukaan aliravitsemus on lisääntynyt siellä viime aikoina voimakkaasti etenkin lasten keskuudessa.

Turkin ja Syyrian täysimittaista yhteenottoa pelätään

Asetelmat Syyrian sisällissodassa ovat muuttumassa, kun Pohjois-Syyrian kurdijoukot ovat pyytäneet Syyrian hallituksen joukkoja apuun taistelussa Turkkia vastaan.

Aiemmin päivällä kurdien YPG-joukot sanoivat päässeensä jo sopimukseen Syyrian kanssa, mutta illalla järjestö kertoi vasta lähettäneensä avunpyynnön Syyrian hallitukselle.

Turkin ulkoministerin mukaan Turkki aikoo vastata voimalla, mikäli Syyrian hallituksen ja kurdien välinen yhteistyö toteutuu.

3:06

 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.