Venäjä rahtaa Ukrainaan nyt tankkeja, joita Neuvostoliitto valmisti viimeksi, kun Putin oli parikymppinen: "Korostaa kalustopulaa"

Venäjä on todennäköisesti siirtänyt varastoistaan T-62-panssarivaunuja Etelä-Ukrainaan, kertoo Iso-Britannian puolustusministeriö Twitterissä. Aiemmin uutisoitiin, että Ukrainan armeijan mukaan T-62:a valmistellaan lähetettäväksi Ukrainaan.

Vaikka osa Venäjän käyttämistä T-62 on todennäköisesti joitain päivityksiä saaneita malleja, ei viimeksi Neuvostoliitossa vuonna 1975 valmistettuja panssarivaunuja voida hyvälläkään tahdolla kutsua moderneiksi tankeiksi.

Vuonna 1961 palvelukseen astuneita T-62-vaunuja valmistettiin Neuvostoliitossa viimeksi, kun maan nykyinen presidentti Vladimir oli vähän yli 20-vuotias.

Iso-Britannian puolustusministeriön mukaan Venäjä todennäköisesti sijoittaa vaunut miehittämäänsä Etelä-Ukrainaan. Venäjän hyökkäyssodan pääpaino on tällä hetkellä Itä-Ukrainassa, jossa Venäjä on myöntänyt sotilaallisen tilanteensa olevan vaikea.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Venäjän armeijan kolmessa kuukaudessa kärsimät panssarivaunutappiot ovat ylittäneet kaikki ennakko-odotukset. Ukraina sanoo Venäjän menettäneen suurhyökkäyksessään yli 1 300 panssarivaunua. Yhdysvallatkin epäilee Venäjän menettäneen liki 1 000 tankkia.

Kuvamateriaalin perusteella tankkitappioita laskeva Oryx sanoo Venäjän menettäneen 733 vaunua. Luvussa ovat mukana sekä tuhoutuneet että sotasaaliiksi jääneet venäläistankit. Oryxin listalta ei löydy vielä yhtään T-62-vaunua. Sen sijaan sillä on runsaasti uudempia T-72, T-80 ja T-90 -panssareita.

– T-62 on lähes varmasti erityisen altis panssarintorjunta-aseille ja niiden läsnäolo taistelukentällä korostaa Venäjän pulaa modernista ja taisteluvalmiista kalustosta, Britannia arvioi.

T-62 on sekä aseistukseltaan, panssaroinniltaan että teknologialtaan uudempia venäläispanssareita heikompi.

Kuolettava ominaisuus pamauttaa venäläisten panssarivaunujen tornit ilmaan – tällainen on kyseinen tankki 16:33
Kuolettava ominaisuus pamauttaa venäläisten panssarivaunujen tornit ilmaan – tällainen on kyseinen tankki.

Lue myös:

    Uusimmat