Venäjä iski taas "turvasatamana" pidettyyn Lviviin – Ukraina vannoo, ettei taistelutahto murru

Venäjä iski taas "turvasatamana" pidettyyn Lviviin – katso paikallisen kuvaus iskun seurauksista 0:56
Video näyttää tuhon Lvivin kaupungissa – katso paikallisen kuvaus iskun seurauksista

Venäjän tuoreet iskut läntiseen Ukrainaan asutuskeskuksiin kaukana sodan eturintamasta kirvoittavat moitteita YK:lta.

Venäjä teki viime yönä ilmaiskuja läntiseen Ukrainaan. Niissä kuoli kolme ihmistä ja haavoittui yli 12, kertovat ukrainalaisviranomaiset Reutersin mukaan. 

Kuolonuhrit tulivat Volynin alueen hallinnollisessa keskuksessa Lutskissa, jossa yksi isku osui teollisuusyritykseen. Lisäksi useita joutui sairaalaan.

Lvivin alueella kuusi ohjusta vahingoitti kymmeniä rakennuksia sekä päiväkodin pihaa. Kuvernööri Maksim Kozytskyin mukaan 15 ihmistä haavoittui. Heistä nuorin oli 10-vuotias.

Sekä Volyn että Lviv sijaitsevat Nato-maa Puolan rajalla ja ovat satojen kilometrien päässä sodan etulinjasta.

"Nämä ovat ne osat maata, josta miljoonat ihmiset hakevat turvaa"

Lvivin kaupunki oli enimmäkseen säästynyt Venäjän ilmahyökkäyksiltä, kunnes heinäkuussa seitsemän ihmistä kuoli ohjuksen osuttua asuinrakennukseen historiallisen keskustan lähellä. 

Kaupunki on yleisesti ottaen nähty Ukrainassa turvasatamaksi, jonne osa hallintorakennuksista on muuttanut ja jota kansainväliset järjestöt käyttävät tukikohtanaan. Se on myös ollut kauttakulkupiste sotaa Puolaan ja kauemmas pakeneville ukrainalaisille.

– Nämä ovat ne osat maata, josta miljoonat ihmiset hakevat turvaa paettuaan Venäjän hyökkäyksen kauhuja. Venäjän jatkuvat hyökkäykset välttämättömään infrastruktuurin asutuilla alueilla aiheuttavat valtavaa inhimillistä kärsimystä, sanoo Reutersin siteeraamassa lausunnossa Denise Brown, YK:n humanitaarinen koordinaattori Ukrainassa.

– Venäläisten päivittäisellä terrorilla on yksi tavoite: murtaa meidät ja taistelutahtomme. Sitä ei tule tapahtumaan, Ukrainan presidentin kansliapäällikkö Andriy Yermak kirjoitti Telegram-viestipalvelussa Reutersin mukaan.

Sotaa paennut ukrainalaisperhe on asunut espoolaisen Matin kotona yli vuoden: "Sain lottovoiton" 7:05
Sotaa paennut ukrainalaisperhe on asunut espoolaisen Matin kotona yli vuoden: "Sain lottovoiton"

Lue myös:

    Uusimmat