Venäjän ilmaisku runteli Vladimiria ja Tetianaa ja tuhosi heidän kotinsa – pako ei vaihtoehto: "Jos meidän täytyy käydä tämä läpi, niin me käymme"

Tältä Venäjän ilmaiskussa tuhoutuneissa asuinrakennuksissa näyttää.

Venäjän ilmaiskussa kuoli ainakin yksi ihminen ja useita haavoittui Kramatorskin kaupungissa viime torstaina.

Paikallisten viranomaisten mukaan ohjus vaurioitti ainakin kuutta rakennusta, mukaan lukien asuinrakennuksia ja paikallista hotellia. Myös lähellä sijaitseva Slovjanskin kaupunki joutui tulituksen kohteeksi.

Uutistoimisto Reuters tapasi iskujen vaurioittamissa rakennuksissa asuvia paikallisia. Kramatorskissa asuva, 66-vuotias Vladimir ei aio paeta kotoaan, vaan jatkaa asumista sodan tuhoamassa asunnossaan.   

– Jos meidän täytyy käydä se läpi, niin me käymme, Vladimir toteaa päättäväisesti.

Jaloista päälakeen asti haavoittunut mies näyttää Reutersin kuvaajalle ilmaiskussa tuhoutunutta kotiaan. Rakennusromun joukossa on myös hänen edesmenneen vaimonsa kuva.

– Kuolit hyvään aikaan. Sinä et olisi selvinnyt tästä, se on varma, Vladimir huokaa.

"Koko asunto on tuhoutunut"

Myöskin Kramatorskissa asuva Tetianan asuintalon edustalla on ilmaiskun aiheuttama kraatteri. Tetiana vertaa kaupungin tuhoja vuoden 2014 Krimin tapahtumiin.

– Vuonna 2014 oli myös pommituksia, mutta nyt tilanne on paljon pahempi. Tuhot ovat paljon laajempia. Koko asunto on tuhoutunut, veren tahrima Tetiana sanoo.

Venäjä on kiistänyt kohdistaneensa iskua tarkoituksellisesti siviilikohteisiin. Ukrainan viranomaiset uskovat, että Kramatorskin ja Slovjanskin alueet tulevat olemaan Venäjän hyökkäyksen seuraavia painopisteitä.

Lähde: Reuters

Lue myös:

    Uusimmat