Venäjä etsintäkuulutti Viron pääministerin – listalla myös suomalaisnimiä: Näin Kreml perusteli päätöstä

Venäjän etsintäkuuluttamien henkilöiden listalta löytyy myös Suomen kansalaisia, kertoo venäläinen Mediazona-verkkolehti.

Venäjän sisäministeriö on listannut Viron pääministeri Kaja Kallaksen etsintäkuulutetuksi määrittelemättömien rikoksien pohjalta.

– Nämä ihmiset hyökkäsivät väkivaltaisesti maatamme ja historiallista muistiamme vastaan, Kremlin tiedottaja Dmitri Peskov kommentoi.

Sisäministeriö ei määrittllyt tarkemmin, mistä Kallasta epäillään. Tiedossa ei myöskään ole, mitä listalla olo tarkalleen ottaen merkitsee.

Asiasta uutisoi muun muassa venäläinen Mediazona-verkkolehti, joka on saanut pääsyn tietokantaan.

Virolaisen Postimees-lehden mukaan Venäjä ei ole julkisesti ilmoittanut etsintäkuuluttaneensa Kallasta tai epäilevänsä tätä rikoksista.

Postimeehen mukaan listalla on myös esimerkiksi Viron valtiosihteeri Taimar Peterkop.

Yli 700 ulkomaalaista listalla

Mediazona-lehden mukaan etsintäkuulutettujen listalla on pääasiassa venäläisiä tai entisten neuvostotasavaltojen kansalaisia.

Lehden julkaiseman aineiston mukaan tietokannassa on myös Suomen kansalaisia, jotka Venäjän sisäministeriön mukaan ovat sotineet vapaaehtoisina Ukrainassa.

 Etsintäkuulutettujen listalla on esimerkiksi Ukrainan armeijan henkilöstöä.

– Olemme löytäneet listalta yli 700 ulkomaalaista, jotka tuskin koskaan tulevat Venäjälle, mutta jotka ovat täällä tutkinnan alla selkeästi poliittisista syistä, Mediazone kirjoittaa.

Kuinka kauan Venäjä kestää sotimista? 11:15
Kuinka kauan Venäjä kestää sotimista? Haastattelussa Suomen Pankin vanhempi ekonomisti Heli Simola ja entinen Moskovan-suurlähettiläs Hannu Himanen.

Lue myös:

    Uusimmat