Mainos

Venäjä esitteli uuden ydinsukellusveneen

Venäjän armeijan käyttöön ensi vuonna tuleva sukellusvene voi kulkea 450 metrin syvyydessä ja sen ohjusten kantomatka on 8000 kilometriä.

Venäjä on esittellyt ensimmäisen uuden ydinsukellusveneensä yli 17 vuoteen. Uuden Juri Dolgoruky -nimisen ydinsukellusveneen rakentaminen kesti rahoitusongelmien vuoksi 12 vuotta.

- Tämä on ensimmäinen strateginen sukellusveneemme, uuden sukupolven sukellusvene, sanoi julkistamistilaisuudessa puhunut Venäjän varapääministeri Sergei Ivanov.

Uusi ydinsukellusvene voi kulkea 450 metrin syvyydessä, ja sen miehistöön kuuluu 107 merisotilasta. Alus on varustettu ballistisilla ohjuksilla, joiden kantama on 8000 kilometriä.

Alusta säilytetään toistaiseksi kuivatelakalla Severodvinskin huippusalaisessa sukellusvenetukikohdassa Vienanmeren rannalla. Venäjän armeijan käyttöön se tulee ensi vuonna.

Presidentti Vladimir Putin on viime vuosina suunnannut lisärahoitusta Venäjän sukellusvenelaivastolle. Laivaston historiaa varjostavat monet vakavat onnettomuudet. Elokuussa 2000 ydinsukellusvene Kursk upposi Barentsinmerellä ja kaikki aluksessa olleet 118 merisotilasta kuolivat.

Venäjällä on maailman toiseksi suurin ydinsukellusvenelaivasto Yhdysvaltain jälkeen.

(MTV3-Reuters-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.