Mainos

Veli tappoi siskonsa Facebookin takia

Pakistanissa muun muassa Facebookissa kuuluisaksi tullut nuori tyttö on surmattu tämän sosiaalisen median käytön takia. Tytön veli on tunnustanut tappaneensa tämän.

Kyseessä epäillään olevan niin sanottu kunniamurha.

Veljensä surmaama Qandeel Baloch oli kerännyt Pakistanissa ylistystä nuorisolta sosiaalisten tabujen rikkomisesta. Noin parikymppisen tytön käytös sosiaalisessa mediassa oli kuitenkin kerännyt kritiikkiä vanhoillisissa piireissä.

Myöskin mallina työskennellyt Baloch oli nostattanut kohua viime kuussa poseeratessaan selfiessä korkea-arvoisen uskonnollisen johtajan kanssa. Tämä oli saanut ankarat nuhteet maan uskonnollisista asioista vastaavalta ministeriöltä.

Ystävänpäivänä Baloch oli puolestaan pukeutunut tulipunaiseen, avoimeen mekkoon ja julkaissut videon, jossa hän uhmasi maan presidenttiä. Presidentti oli varoittanut kansalaisiaan jyrkästi juhlimasta kyseistä ”länsimaalaista päivää.” Balochin ystävänpäiväviesti oli kerännyt Facebookissa yli 70 000 tykkäystä.

Baloch oli surmattu eilen perjantaina. Tytön surmatavasta liikkuu sosiaalisessa mediassa ristiriitaista tietoa. Uutistoimisto AFP:n tietojen mukaan Baloch oli kuristettu kuoliaaksi.

Sekä tytön perhe että veli itse ovat kertoneet tapahtuneesta poliisille. Satoja naisia joutuu vuosittain Pakistanissa kunniamurhan uhreiksi. Suurimmassa osassa tapauksista naisten murhaajat vapautetaan, sillä lain mukaan uhrin perhe voi antaa teon anteeksi murhaajalle – joka on useimmiten sukulainen.

Sosiaalisessa mediassa on julkaistu lukuisia viestejä, joissa avoimesti iloitaan Balochin kuolemasta.

 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.