Mahsa Aminin isää haastatellut toimittaja kertoo päässeensä vapaaksi Iranissa

Iranissa siveyspoliisin käsissä kuolleen Mahsa Aminin isää haastatellut toimittaja kertoo päässeensä vankilasta. Toimittaja Nazila Maroufian oli aiemmin kertonut saaneensa kahden vuoden vankeustuomion propagandasta ja valheellisten uutisten levittämisestä.

Mahsa Aminin kuolema herätti Iranissa laajoja mielenosoituksia, ja uutissivustolla julkaistussa haastattelussa Aminin isä Amjad Amini syytti viranomaisia valehtelusta. Iranin viranomaiset olivat väittäneet naisen kuolleen terveysongelman vuoksi, mutta perheen ja aktivistien mukaan Mahsa Amini oli saanut iskun päähänsä kiinni otettuna ollessaan.

Vapauduttuaan Maroufian uhmasi Iranin tiukkoja pukeutumissääntöjä ja julkaisi sosiaalisessa mediassa itsestään kuvan ilman huivia.

– Älkää hyväksykö orjuutta, ansaitsette parasta, hän kirjoitti kuvan yhteydessä.

Iran on reagoinut voimakkaasti Aminin tapauksen uutisointiin. Kaksi tapauksesta uutisoinutta naistoimittajaa on syytteessä kansallisen turvallisuuden loukkaamisesta.

Viime viikolla Iranin viranomaiset kutsuivat Britannian suurlähettilään puhutteluun sen jälkeen kun tämä oli sosiaalisessa mediassa vaatinut Irania vapauttamaan vangittuina olevat toimittajat Iranin kansallisena journalistien päivänä.

Lue myös:

    Uusimmat