Veli-Matti Savinainen kuumeni Jokerien paluussa täysin – "Mörkö" astui esiin

Jokerit palasi tositoimiin jääkiekon KHL:ssä voitokkaasti lyömällä Sibir Novosibirskin kotonaan Helsingissä 5–2. Voittomaalista vastasi kapteeni Marko Anttila, ja lopussa nähtiin myös tunteiden läikähdys.

Jokerit onnistui tuloksekkaasti hyvin, vaikka syötöt aika ajoin polttelivatkin lavoissa, viisikkojen yhtenäisyydessä olikin yli kahden viikon ottelutauon jälkeen kohentamista ja otteet aaltoilivat.

Helsinkiläisten voittomaalin painoi toisessa erässä Marko "Mörkö" Anttila, joka kurotti pitkällä mailallaan limpun maalin kulmalta sisään Jesse Joensuun syötöstä ja vei Jokerit 3–2-johtoon. Lukemia 4–2:een kaunisteli päätöserässä Nicklas Jensen viiltävällä rannelaukauksellaan oikeaan yläkulmaan Harri Säterin taakse, ja John Norman teki päätöslukemat tyhjään maaliin.

Normanin maalia ennen Jokerien Veli-Matti Savinaiselle oli tuomittu viime minuuteilla 2+2+2+20 minuutin ulosajorangaistus poikittaisesta mailasta, väkivaltaisuudesta ja epäurheilijamaisesta käytöksestä. Savinainen kävi tuomaripelistä kuumana, kun hän vain joutui jäähyaitioon ja häntä taklannut Konstantin Aleksejev selvisi jäähyttä: Savinainen huitoi mailallaan pleksiä aggressiivisesti ja soitti suutaan, minkä jälkeen hänet passitettiin suihkuun.

Paluu

Pelin alkupuoli tahkottiin "sulle mulle" -malliin: Sibirin Viktor Komarov avasi maalihanat, Jokerien Mikko Lehtonen tasoitti ja David Sklenicka vei helsinkiläiset alivoimalla 2–1-johtoon vain 51 edellisestä osumasta. Sibirin suomalaishyökkääjä Mikael Ruohomaa maalasi joukkueensa 2–2-tasoituksen.

Jokerit oli pelannut viimeksi yli kaksi viikkoa sitten, jolloin se löi Neftehimik Nizhnekamskin 6–0. Helsinkiläisjoukkue joutui ottelun jälkeen karanteeniin, kun Neftehimikin riveissä oli todettu koronatartuntoja, joiden kylläkin myöhemmin kerrottiin johtuneen virheellisistä testituloksista.

Jokerit on pelannut tällä kaudella toistaiseksi vasta kolme ottelua, kaikki voitokkaasti. Dinamo Minskiä vastaan ohjelmassa olleesta avauspelistä Jokereille tuomittiin 0–5-tappio, kun se ei matkustanut Valko-Venäjälle maan uhkaavan tilanteen vuoksi.