Jokerit sähläsi nololla tavalla – kultaleijona vapautti helsinkiläiset piinasta

Helsingin Jokerit jatkoi voittoputkeaan jääkiekon KHL:ssä jo kuuden ottelun mittaiseksi kukistamalla Salavat Julajev Ufan rangaistuslaukauskilpailun jälkeen maalein 3–2. Varsinaisellakin peliajalla maalannut Mikko Lehtonen nousi ottelun sankariksi.

Ottelussa edettiin vuorovedoin. Ufa siirtyi ensin keulille Aleksandr Kadeikinin maalilla, mutta Jokerit tasasi tilit, kun kevään maailmanmestarin Mikko Lehtosen rannelaukaus teki tymäkkää jälkeä.

Brian O'Neill vei Jokerit vain reilu minuutti tasoituksen jälkeen 2–1-johtoon, kun Petri Kontiolan syöttö tavoitti yhdysvaltalaisen ylivoimalla maalinedustalta.

Ainoastaan 40 sekuntia myöhemmin Jokerien puolustus nukkui täysin, ja Pjotr Khokhrjakov sai sutia maalin edestä vapaasti laukauksensa irtokiekon sisään ja taisto eteni jatkoajalle.

Jatkoilla Jokerien Marko Anttila pääsi karkaamaan läpiajoon, mutta kolossin rannelaukaus ei tuottanut tulosta.

Rangaistuslaukauskilpailun Jokerit vei nimiinsä 3–2. Ahti Oksanen ja Brian O'Neill onnistuivat isännistä maalinteossa ensimmäisistä viidestä ampujasta. Jatkopareissa kummaltakin riitti yrittäjiä, kunnes viimein jokeripuolustaja Mikko Lehtonen iski kiekon pömpeliin ja päätti taiston.

Hämmästyttävänä yksityiskohtana Jokerit otti ottelussa peräti kolme rangaistusta siitä, että joukkueella oli liian monta pelaajaa jäällä. Kaksi näistä jäähyistä tuli kolmannessa erässä.